Rose Byrne

Rose Byrne

Rose Byrne
Oyuncu

Doğum Tarihi: 24.7.1979

Doğum Yeri: Sydney, Avustralya

Avustralyalı aktris.

Tam adı Rose Judith Esther Byrne'dür. 28 Weeks Later, Insidious, X-Men: First Class, Bridesmaids, Kötü Komşular ve Ajan filmileriyle tanınmıştır. Profesyonel oyunculuk kariyerine Dallas Doll filmi ile başlamıştır. 2000 yılı yapımı The Goddess of 1967 filminde başrol oynamıştır. Bu filmdeki performansıyle Venedik Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştır. 2007-2012 yılları arası yayınlanan Damages dizisinde canlandırdığı Ellen Parsons rolüyle iki kez Emmy adayı gösterilmiş ve iki kez de Golden Globe ödülü kazanmıştır.

Filmografi

2020 Irresistible
2020 Peter Rabbit 2
2020 Jexi (Seslendirme)
2020 Like a Boss
2019 I Am Mother (Seslendirme)
2018 Şipşak Aile
2018 Tavşan Peter
2018 Juliet, Naked
2018 Ruhlar Bölgesi: Son Anahtar
2017 Martha the Monster (Kısa Film)
2017 I Love You, Daddy
2016 X-Men: Apocalypse
2016 Neighbors 2: Sorority Rising
2015 The Meddler
2015 Ajan
2014 Annie
2014 Yetişkin Çaylaklar
2014 Yedi Dayanılmaz Gün
2014 Kötü Komşular
2013 Ruhlar Bölgesi: Bölüm 2
2013 Dönüş
2013 Genç Çıraklar
2013 Bu Aşk Fazla Sürmez
2012 Babadan Oğula
2011 X-Men: Birinci Sınıf
2011 Nedimeler
2010 Ruhlar Bölgesi
2010 Zorlu Görev
2010 I Love You Too
2009 Adam: Alternate and Deleted Scenes (Kısa Video)
2009 Kehanet
2009 Adam
2008 The Tender Hook
2007 Just Buried
2007 28 Hafta Sonra
2007 Gün Işığı
2006 The Dead Girl
2006 Marie Antoinette
2005 The Tenants
2004 Hep Seni Aradım
2004 Truva
2003 The Rage in Placid Lake
2003 The Night We Called It a Day
2003 Take Away
2003 I Capture the Castle
2002 Heaven (Kısa Film)
2002 City of Ghosts
2002 Yıldız Savaşları: Bölüm II - Klonların Saldırısı
2001 The Pitch (Kısa Film)
2000 The Goddess of 1967
2000 My Mother Frank
1999 Two Hands
1999 The Date (Kısa Film)
1994 Dallas Doll

Televizyon

2020 Mrs. America
2018 Angie Tribeca
2017 The Immortal Life of Henrietta Lacks (TV Filmi)
2016 No Activity
2013 Special Look
2013 Portlandia
2012 American Dad! (Seslendirme)
2012 Damages
2005 Casanova (Mini Dizi)
2000 Murder Call
1999 Heartbreak High
1999 Big Sky
1997 Wildside
1997 Fallen Angels
1996 G.P.
1995 Echo Point


Görev Aldığı Yapımlar

Rose Byrne Fotoğrafları

Rose Byrne Haberleri