Rossy de Palma

Rossy de Palma

Rossy de Palma
Oyuncu

Doğum Tarihi: 16.9.1964

Doğum Yeri: Palma de Mallorca, İspanya

İspanyol aktris, yazar.

Tam adı Rosa Elena García Echave'dır. Palma de Mallorca'da doğdu. 1986 yılında Madrid'deki bir kafede film yapımcısı Pedro Almodóvar tarafından keşfedilmeden önce Peor Imposible adlı grupta şarkıcı ve dansçı olarak yer aldı. Oyunculuğa 1987 yılında Law of Desire filmiyle başladı. De Palma'nın ilk büyük rolü, Pedro Almodóvar'ın 1988 yılı yapımı Women on the Verge of a Nervous Breakdown (Sinir Krizinin Eşiğindeki Kadınlar) filmindeki Marisa karakteridir. Ardından modacı Jean-Paul Gaultier, Thierry Mugler ve Sybilla için modellik yaptı. Daha sonra Robert Altman’ın 1994 tarihli hiciv moda filmi Hazır Giyim'de (Prêt-à-Porter) Pilar karakterini canlandırdı.

2007 yılında, Etat libre d'Orange adı altında bir parfüm çıkardı. 2009 yılında, Marie Claire dergisi için meme kanseri hakkında bir bilgilendirme kampanyasında çıplak poz verdi. Şu anda iki oğluyla birlikte Fransa'da yaşıyor ve modellik yapmaya devam ediyor.

2015 Cannes Film Festivali'nin ana yarışma bölümünde jüriye seçildi.

Filmografi

2019 Los Rodríguez y el más allá
2018 Tuer les fleurs
2018 Trash
2018 Tu Me Manques
2018 The Man Who Killed Don Quixote
2018 Brillantissime
2017 Toc Toc
2017 Madame
2017 Señor, dame paciencia
2017 El intercambio
2016 En tu cabeza
2016 Julieta
2015 Incidencias
2015 Acemi Casus
2015 Sólo química
2015 Graziella
2014 Traveling Lady: The perfect Brand (Kısa Film)
2014 Une heure de tranquillité
2014 Amor de mis amores
2014 Madre Quentina (Kısa Film)
2014 La Divanee (Kısa Film - Anlatıcı)
2013 Jack et la mécanique du coeur (Seslendirme)
2013 Üç Düğün
2013 No sé si cortarme las venas o dejármelas largas
2013 &Me
2012 Run a Way (Kısa Video Film)
2012 30° Couleur
2010 Gigola
2010 Miss Tacuarembó
2009 No pasaran
2009 Kırık Kucaklaşmalar
2006 La edad ideal (Kısa Film)
2006 Les aristos
2006 Mes copines
2005 20 Centímetros
2004 Tu la conosci Claudia?
2004 Double zéro
2004 People
2003 Laisse tes mains sur mes hanches
2002 Le boulet
2001 L'origine du monde
2000 La mule (Kısa Film)
1999 Nag la bombe
1999 Esa maldita costilla
1999 Cinsel Masumiyetin Kayboluşu
1998 Talk of Angels
1998 Hors Jeu
1998 Franchesca Page
1997 La femme du cosmonaute
1997 Airbag
1996 Un cos al bosc
1996 Metalmeccanico e parrucchiera in un turbine di sesso e di politica
1995 La flor de mi secreto
1995 Peggio di così si muore
1995 El perquè de tot plegat
1994 Fea
1994 Hazır Giyim
1994 Piliç Parkı
1994 Mejor no hables (Kısa Film)
1993 Rose rosse per una squillo
1993 Kika
1993 Acción mutante
1992 Sam suffit
1992 Aquí, el que no corre... vuela
1992 Los gusanos no llevan bufanda
1990 Alcune signore per bene
1990 Nel giardino delle rose
1990 Don Juan, mi querido fantasma
1989 Bağla Beni
1988 Mujeres al borde de un ataque de 'nervios'
1987 La ley del deseo

Televizyon

2017 The White Princess (Mini Dizi)
2015 Anclados
2014 La que se avecina
2013 Esposados
2013 Familia
2011 Le monde à ses pieds (TV Filmi)
2010 Caterina e le sue figlie (Mini Dizi)
1996 Pastas Ardilla (Kısa TV Filmi)
1995 ¡Qué noche tan movida! (TV Filmi)
1994 Los ladrones van a la oficina
1994 Hermanos de leche
1990 Os outros feirantes (Mini Dizi)
1989 Delirios de amor

Kitap

2014 Mater & Bellum

Görev Aldığı Yapımlar

Rossy de Palma Fotoğrafları

Rossy de Palma Haberleri