Roy Andersson

Roy Andersson

Roy Andersson
Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 31.3.1943

Doğum Yeri: Gothenburg, İsveç

İsveçli senarist, yapımcı ve yönetmen.

Tam adı Roy Arne Lennart Andersson'dur. İkinci Kattan Şarkılar (2000), En kärlekshistoria (1970) ve İnsanları Seyreden Güvercin (2014) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2019 Om det oändliga
2014 İnsanları Seyreden Güvercin
2007 Du levande
2000 İkinci Kattan Şarkılar
1993 Någonting har hänt (Kısa Film)
1991 Härlig är jorden (Kısa Film)
1980 Tryggare kan ingen vara (Kısa Film)
1979 Så fruktansvärt onödigt (Belgesel)
1975 'Giliap'
1970 En kärlekshistoria
1969 Lördagen den 5.10
1968 Hämta en cykel (Kısa Film)
1968 Den vita sporten (Belgesel)
1967 Besöka sin son (Kısa Film)

Televizyon

2000 Un matin partout dans le monde (Kısa Film)

Yapımcı

2000 İkinci Kattan Şarkılar
1985 Jonny Roova
1980 Tryggare kan ingen vara (Kısa Film)
1979 Så fruktansvärt onödigt (Belgesel)

Senaryo

2019 Om det oändliga
2014 İnsanları Seyreden Güvercin
2007 Du levande
2000 İkinci Kattan Şarkılar
1993 Någonting har hänt (Kısa Film)
1991 Härlig är jorden (Kısa Film)
1975 'Giliap'
1970 En kärlekshistoria
1969 Lördagen den 5.10
1968 Hämta en cykel (Kısa Film)
1967 Besöka sin son (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

Roy Andersson Fotoğrafları

Roy Andersson Haberleri

Portreler