Roy Scheider

Roy Scheider

Roy Scheider
Oyuncu

Doğum Tarihi: 10.10.1932

Ölüm Tarihi: 10.2.2008

Doğum Yeri: New Jersey, ABD

Roy Richard Scheider (10 Kasım 1932 – 10 Şubat 2008), Oscar ve Golden Globe'a aday gösterilmiş Amerikalı aktör. En çok 1975'teki Jaws filmindeki polis şefi Martin Brody rolü ile bilinmektedir.
Hayatı

Scheider, Orange, New Jersey'de Anna S. (née Crosson) ve Roy Bernhard Scheider'ın oğlu olarak dünyaya geldi. Babası araba tamircisiydi. Annesi katolik, babası protestandı. Çocukluğunda atletizme meraklıydı ve baseball'un yanı sıra boksla da ilgileniyordu. Bir dönem eldivan ticareti yaptı. Rutgers Üniversitesi, Franklin ve Marshall kolejlerinde drama dersi verdi. Buralara bağlı Phi Kappa Psi derneğinin üyesi oldu. Üç yıl sonra Birleşmiş Milletler Hava Kuvvetleri'ne katıldı. 1968 yılında New York'da Shakespeare Festivali'nde Obie Ödülü'nü aldı. 2008 yılı Şubat ayında ölen Roy Scheider 'in naaşı yakılmıştır.
Filmografi

  The Curse of the Living Corpse (1964)
  Paper Lion (1968)
  Stiletto (1969)
  Puzzle of a Downfall Child (1969)
  Loving (1970)
  Klute (1971)
  The French Connection (1971)
  The Seven-Ups (1973)
  Jaws (1975)
  Marathon Man (1976)
  Sorcerer (1977)
  Jaws 2 (1978)
  Last Embrace (1979)
  All That Jazz (1979)
  Still of the Night (1982)
  Blue Thunder (1983)
  Tiger Town (1983)
  2010: The Year We Make Contact (1984)
  The Men's Club (1986)
  The Egg's Sunset on the Upside Down Turned Ramp (1986)
  52 Pick-Up (1986)
  Cohen and Tate (1988)
  Listen to Me (1989)
  Night Game (1989)
  The Fourth War (1989)
  The Russia House (1990)
  Somebody has to Shoot the Picture (1990)
  Naked Lunch (1991)
  Wild Justice (1993)
  seaQuest DSV (1993) (television series)
  Romeo is Bleeding (1994)
  The Peacekeeper (1996)
  Executive Target (1997)
  The Myth of Fingerprints (1997)
  The Rainmaker (1997)
  The Rage (1997)
  Plato's Run (1997)
  Evasive Action (1998)
  RKO 281 (1999)
  Falling Through (2000)
  Daybreak (2000)
  The Doorway (2000)
  Texas 46 (2002) aka The Good War (USA)
  Dracula II: Ascension (2003)
  The Punisher (2004)
  The Poet (2007)
  If I Didn't Care (2007)
  Dark Honeymoon (2008) (completed)
  Iron Cross (2008) (in post-production)

Görev Aldığı Yapımlar

Roy Scheider Fotoğrafları

Roy Scheider Haberleri

Portreler