Ruby Rose

Ruby Rose

Ruby Rose
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 20.3.1986

Doğum Yeri: Melbourne, Avustralya

Avustralyalı model, DJ, sanatçı, aktris, televizyon sunucusu ve eski MTV VJ'i. 

Tam adı Ruby Rose Langenheim'dır. Oyunculuk kariyerine 2008 yılında Australya yapımı Suite for Fleur filmiyle başladı. 2012 yılında ise Around the Block isimli yapımda küçük bir rol aldı. Kendisine uluslararası alanda ün kazandıran rolü ise, Orange Is the New Black dizisinde canlandırdığı Stella Carlin karakteri oldu.

Ruby Rose Melbourne'de, rol modeli olarak tanımladığı 20 yaşında sanatçı ve bekar bir anne olan Katia Langenheim'ın kızı olarak dünyaya gelmiştir. Avustralyalı boksör Lionel Rose'un manevi kızıdır. Gelibolu Savaşı'nın son hayatta kalan askerlerinden biri olan Alec Campbell'ın da torunudur.

Ruby Rose Rumjungle'da DJ'lik yaparken 12 yaşında lezbiyen kimliğini açıkladı. Cinsel kimliği yüzünden okul arkadaşları tarafından sonu intihar teşebbüsüne gidecek derecede sözlü ve fiziksel istismarlara, sataşmalara maruz kaldı. Rose kendini 'genderfluid' olarak tanımlamaktadır.

Filmografi

2019 John Wick 3: Parabellum
2018 The Meg
2017 xXx: Return of Xander Cage
2017 John Wick: Chapter 2
2017 Pitch Perfect 3
2016 Sheep and Wolves (Seslendirme)
2016 Resident Evil: The Final Chapter
2014 Break Free (Kısa Film)
2013 Around the Block

Televizyon

2019 Batwoman
2018 Supergirl
2018 Arrow
2018 The Flash
2017 Lip Sync Battle
2016 Orange Is the New Black
2015 Dark Matter
2015 2015 MTV Europe Music Awards
2013 Mr & Mrs Murder
2011 MTV Australia
2011 The Project
2010 20 to 1
2010 Ultimate School Musical
2010 52nd Logies Awards
2010 Vancouver Winter Olympics
2009 Talkin' 'Bout Your Generation
2009 Australia's Next Top Model
2009 MTV Australia Awards 2009

Müzik Videoları

2016 On Your Side by The Veronicas (Ayrıca Senarist ve Yönetmen)
2016 My Baby by Russ
2012 Guilty Pleasure by Ruby Rose and Gary Go
2011 Boys Like You by 360

Görev Aldığı Yapımlar

Ruby Rose Fotoğrafları

Ruby Rose Haberleri