Ruhi Sarı

Ruhi Sarı

Ruhi Sarı
Oyuncu

Doğum Tarihi: 18.5.1972

Doğum Yeri: Trabzon, Türkiye

Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Sanat hayatında şimdiye dek onlarca sinema ve televizyon dizisinde rol almıştır. Sen de Gitme Triandafilis, Üçüncü Sayfa, Hiçbiryerde ve Made in Europe adlı filmlerdeki performansıyla birçok ödüle layık görülmüştür.

Tiyatro

Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan sanatçı, sanat hayatına Kartal Sanat Tiyatrosu'nda başladı. Tiyatro sahnesinde Çapraz Aşklar, Ağır Roman, Havadan Sudan ve 2'si 1 Arada adlı oyunlarda rol almıştır.

Sinema

1995'te Tunç Başaran'ın Sen de Gitme Triandafilis adlı filmiyle sinemaya geçti. Filmde başarılı bir performans sergileyerek Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Yılmaz Zafer Onur Ödülü', Adana Altın Koza Film Festivali'nde 'Yılmaz Güney Onur Ödülü' ve Ankara Uluslararası Film Festivali'nde 'Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu' ödülünü kazandı. Boşnak yazar Meşa Selimoviç'in 1966 tarihli romanı Derviş ve Ölüm'den uyarlanan Derviş (Il Derviscio) adlı filmde genç yetim Yusuf'u canlandırdı. 2002'de gösterime giren filmin yönetmenliğini İtalyan yönetmen Alberto Rondalli üstlendi. Serdar Akar'ın üçüncü sinema filmi Maruf'ta töreler gereğince dul kalan yengesiyle evlenmeye zorlandırılan Maruf'u canlandırdı. 2007'de senaryosunu Yavuz Turgul'un yazdığı ve Ömer Vargı'nın yönettiği Kabadayı'da mafya adamı rolüne büründü. Aynı yıl İnan Temelkuran'ın Made in Europe filminde Ali adında uyuşturucu bağımlısı bir gurbetçiyi canlandırdı. Filmin diğer 17 erkek oyuncusuyla birlikte Adana Altın Koza Film Festivali'nde 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülüne layık görüldü.

Şimdiye kadar Unutmadım, Bakış ve Çarpışma adlı üç kısa filmde rol almıştır.

Televizyon

Yalan ve Figüran adlı televizyon filmleriyle deneyim kazandı. İlk televizyon dizisi 1999'da Star TV'de yayınlanmaya başlayan Zilyoner oldu. Daha sonra aynı yılda Yılan Hikayesi adlı dizide oynadı. 2000'de TRT'de yayınlanan Yedi Numara adlı dizide Satılmış Ballıoğlu karakterini canlandırdı. Aynı yıl Çağan Irmak'ın yönetmenliğini yaptığı Şaşıfelek Çıkmazı dizisinde rol aldı. 2001'de Yeditepe İstanbul, 2002'de Yarım Elma, 2003'te Sultan Makamı, 2004'te Haziran Gecesi, Ruhun Duymaz ve Saçsaça Başbaşa, 2005'te Hırsız Polis, Alanya Almanya ve AB'nin Yolları Taştan, 2006'da ise Ezo Gelin dizisinde rol adlı. 2008 yılında Özcan Deniz ve Meltem Cumbul'un başrollerini paylaştığı Aşk Yakar adlı dizide Tarantino karakterini canlandırdı. 2009'da Bahar Dalları'nda Halil karakterini canlandırdı. 2010 yılında TRT'de yayınlanan Yerden Yüksek adlı dizide Cumali rölünü oynadı.

Filmografi

2017 Ver Kaç
2017 Sümela'nın Şifresi 3: Cünyor Temel
2017 Benzersiz
2016 Seni Seven Ölsün
2016 Bütün Saadetler Mümkündür
2015 Köstebekgiller: Perili Orman
2014 Yola Çıkmak
2014 Yağmur: Kıyamet Çiçeği
2014 Gittiler 'Sair ve Meçhul'
2012 İstirahat Odası (Kısa Film)
2012 Moskova'nın Şifresi: Temel
2011 Sümela'nın Şifresi:Temel
2011 Gişe Memuru
2010 Küçük Günahlar
2010 Kars Öyküleri
2010 Kafe (Kısa Film)
2009 Türkler Çıldırmış Olmalı - Afrika
2009 Pus
2009 Adab-ı Muaşeret
2008 Güz Sancısı
2007 Made in Europe
2007 Kabadayı
2005 Çarpışma (Kısa Film)
2003 Neredesin Firuze
2003 Bakış (Kısa Film)
2001 Maruf
2001 Hiçbiryerde
2001 Derviş
2000 12 Lejyoner
1998 Üçüncü Sayfa
1997 Unutmadım (Kısa Film)
1995 Sen De Gitme

Televizyon

2016 Kırgın Çiçekler
2015 Son Takla (TV Filmi)
2015 Sen Benimsin
2015 O Aşk Benim
2014 Ulan İstanbul
2014 Diğer Yarım
2013 Cesur Hemşire
2012 Köstebekgiller
2012 Bir Ferhat ile Şirin Hikayesi
2011 Mavi Kelebekler
2011 5'er Beşer
2011 Yerden Yüksek
2009 Bahar Dalları
2008 Aşk Yakar
2007 Ezo Gelin
2006 Hırsız Polis
2005 Alanya Almanya
2004 Saçsaça Başbaşa
2004 Ruhun Duymaz
2004 Haziran Gecesi
2003 Sultan Makamı
2002 Yarım Elma
2001 Yeditepe İstanbul
2001 Yılan Hikayesi
2000 Üvey Baba
2000 Yedi Numara
1999 Figüran (TV Filmi)
1999 Zilyoner
1997 Yalan (TV Filmi)
1996 Şaşıfelek Çıkmazı

Ödülleri

2008 15. Uluslararası Altın Koza Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Made in Europe
2002 24. Siyad Türk Sineması Ödülleri - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Hiçbiryerde
2000 11. Orhan Arıburnu Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Üçüncü Sayfa
2000 7. ÇASOD 'En İyi Oyuncu' Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Üçüncü Sayfa
1996 33. Antalya Film Şenliği - Yılmaz Zafer Onur Ödülü, Sen De Gitme

Görev Aldığı Yapımlar

Ruhi Sarı Fotoğrafları

Ruhi Sarı İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler