Ruhsar Öcal

Ruhsar Öcal

Ruhsar Öcal
Oyuncu

Doğum Tarihi: 9.09.1959

Doğum Yeri: Türkiye

Ruhsar Öcal, Opera solisti, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

İstanbul Devlet Konservatuvarı Opera Şan Yüksek Bölümü'nü bitirdikten sonra İstanbul Devlet Opera ve Balesi kadrosunda solist olan Ruhsar Öcal, birçok opera, operet ve müzikalde başrol oynadı, Sadri Alışık Kültür Merkezi, Dormen Tiyatrosu, BKM gibi özel tiyatro topluluklarında görev yaptı. 1992-1993 yıllarında İstanbul Şehir Tiyatroları prodüksiyonu olan Evita müzikalinde Evita'yı oynadı. 1995 yılından itibaren kamera karşısına geçerek, sinema ve dizi filmlerde de çeşitli rollerde oynadı. 1996 yılında Gurbetçiler dizisindeki 'Helga Yenge' rolüyle çıkış yapan sanatçı, Hisseli Harikalar Kumpanyası'nın ikinci versiyonunda rol aldı. Haldun Dormen'in yönetmenliğinde, İstanbul Devlet Opera ve Balesi bünyesinde Folklorama adlı bir projeyi hayata geçirdi.
Operalar

  Şen Dul - Hanna Glavari
  Satılmış Nişanlı - Marjenka
  Maça Kızı - Lisa
  Il tabarro - Georgetta
  Kerem - Aslı
  Carmen - Michaela
  Paris Hayatı - Metella
  Hoffmann'ın Masalları - Antonia
  La Bohème - Mimi
  Romeo ve Juliet

Müzikaller

  Mancha'lı Adam - Aldonza (Dulcinea)
  Hisseli Harikalar Kumpanyası - Niça
  Kiss me Kate - Kate
  Tatlı Charity - Charity
  Kral ve Ben - Anna
  Evita - Evita

Filmografi


  Küçük Ağa - 2014-
  Sürgün - 2014 Maria
  Canım Benim - 2012 Semra
  Tövbeler Tövbesi - 2010 Gencay
  Osmanlı Cumhuriyeti - 2008 Saliha Sultan
  Affedilmeyen - 2007 Kerime
  Vazgeç Gönlüm - 2007 Belgin
  Azize - 2005 Verda
  Müjgan Bey - 2004 Hicran
  Hayalet - 2004 Manolya
  Bir Tatlı Huzur - 2002
  Direklerarası - 1999
  Gurbetçiler - 1996 Helga
  Sahte Dünyalar - 1995
  Azmi - 1995

Görev Aldığı Yapımlar

Ruhsar Öcal Fotoğrafları

Ruhsar Öcal Haberleri