Rupert Wyatt

Rupert Wyatt

Rupert Wyatt
Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 26.10.1972

Doğum Yeri: Devon, İngiltere

İngiliz senarist, yapımcı ve yönetmen.

Hampshire'da dünyaya gelmiş, Oxford Dragon School ve Winchester College'de eğitim almıştır. Dünya prömiyerini Sundance Film Festiveli'nde gerçekleştiren 2008 yılı yapımı The Escapist, 2011 yılı yapımı Maymunlar Cehennemi: Başlangıç  filmleri ve 2001 yılı yapımı Dark Days belgesel filmiyle tanınmıştır.

Erica Beeney ile evlidir ve 3 çocuk babasıdır.

Filmografi

Yönetmen

2020 Storm King
2020 Birdsong (Belgesel)
2019 Captive State
2014 Kumarbaz
2011 Maymunlar Cehennemi: Başlangıç
2008 The Escapist
2004 Get the Picture (Kısa Film)
2001 Subterrain
1999 Ticks (Kısa Film)

Televizyon

2016 The Exorcist
2014 TURN

Yapımcı

2020 Storm King
2020 Birdsong (Belgesel)
2019 Captive State
2014 Fishing Without Nets
1999 Ticks (Kısa Film)

Televizyon

2016 The Exorcist

Senaryo

2020 Storm King
2020 Birdsong (Belgesel)
2019 Captive State
2008 The Escapist
2004 Get the Picture (Kısa Film)
2001 Subterrain
1999 Ticks (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

Rupert Wyatt Fotoğrafları

Rupert Wyatt Haberleri

Portreler