Rüzgar Aksoy

Rüzgar Aksoy

Rüzgar Aksoy
Oyuncu

Doğum Tarihi: 5.1.1981

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu ve dublaj sanatçısı.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV ve Sinema bölümü mezunudur. Yüksek lisansını Haliç Üniversitesi Konservatuvar Bölümü’nde tamamlamıştır. Adanalı dizisi ile 2010 yılında ilk oyunculuk deneyimini yaşayan Rüzgar Aksoy, Kara Sevda, Türkan, Karakol, Annem Uyurken, Ah Neriman ve Yunus Emre Aşkın Yolculuğu dizilerinde rol almıştır. Ayrıca birçok reklam, dizi ve film yapımında dublaj çalışmalarında bulunmuştur.

Filmografi

2018 Keşif

Televizyon

2018 Koca Koca Yalanlar
2017 Yüz Yüze
2016 Kara Sevda
2015 Yunus Emre Aşkın Yolculuğu
2014 Ah Neriman
2012 Araf Zamanı
2012 Annem Uyurken
2011 Karakol - Herkes Adalet İster
2010 Türkan
2010 Adanalı
2008 Serçe

Seslendirme

2018 Avengers: Sonsuzluk Savaşı
2017 Örümcek Adam: Eve Dönüş
2016 Sihirbazlar Çetesi 2
2016 Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı
2015 Yenilmezler: Ultron Çağı
2015 Stajyer
2015 Marslı
2015 Kara Düzen
2015 Gece Takibi
2015 Ant-Man
2015 Alvin ve Sincaplar: Yol Macerası
2014 Yıldızlararası
2014 Veronica Mars
2014 Patrondan Kurtulma Sanatı 2
2014 Karışık Aile
2014 Kaptan Amerika: Kış Askeri
2014 Hız Tutkusu
2014 Herkül: Efsane Başlıyor
2014 Gotham TV
2014 Benimle Var Mısın?
2013 Felekten Bir Gece 3
2012 Yenilmezler
2012 The East
2012 Magic City TV
2012 Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 2
2011 İlk Yenilmez: Kaptan Amerika
2011 Salgın
2011 Afacan ve Kurbağa Surat
2010 Yine mi Sen?
2010 The Losers
2010 Percy Jackson ve Olimposlular: Şimşek Hırsızı
2010 Alacakaranlık Efsanesi: Tutulma
2010 127 Saat
2009 Yaz Aşkı
2009 X-Men Origins: Wolverine
2009 Teklif
2009 Müzede Bir Gece 2
2009 Kız Kardeşimin Hikayesi
2009 Köpek Oteli
2009 Karanlıklar Ülkesi: Lycan'ların Yükselişi
2009 Hızlı ve Öfkeli 4
2009 Felekten Bir Gece
2009 Avatar
2009 Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay
2008 Yalanlar Üstüne
2008 Wanted
2008 Tropik Fırtına: Al Bakalım
2008 The Mentalist
2008 Sokağın Kralları
2008 Kızıl Uçurum
2008 Kesinlikle, Belki
2008 Burada Olan Burada Kalır
2007 Ölümcül Deney 3: İnsanlığın Sonu
2007 Öldüren Sis
2007 Zodiac
2007 Sanırım Karımı Seviyorum
2007 Oyun Bozan
2007 Ocean's 13
2007 Korkak Robert Ford'un Jesse James Suikastı
2007 Hitman
2007 Bana Söz Ver
2007 300 Spartalı
2006 Şanslı Slevin
2006 Tarih Öğrencileri
2006 Köstebek
2006 Bilek Kesenler: Bir Aşk Hikayesi
2006 Alacakaranlık
2006 A Scanner Darkly
2005 Bay & Bayan Smith
1999 Senden Nefret Etmemin 10 Sebebi
1998 Geçmişin Gölgesinde
1998 Devlet Düşmanı
1997 Mortal Kombat 2
1997 Karartma
1996 Silici

Televizyon

2016 Legends of Tomorrow
2014 Constantine
2011 Shameless
2011 Homeland
2009 Tek Türkiye
2007 Dame Chocolate
2004 Lost
1999 Judging Amy
1996 Kobra Takibi

Görev Aldığı Yapımlar

Rüzgar Aksoy Fotoğrafları

Rüzgar Aksoy Haberleri