Ryan Gosling

Ryan Gosling

Ryan Gosling
Oyuncu, Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 12.11.1980

Doğum Yeri: Ontario, Kanada

Akademi ödülüne aday gösterilmiş Kanadalı oyuncu. Tam adı Ryan Thomas Gosling'dir.

The Notebook, Half Nelson ve Cinayet Gecesi filmlerindeki rolleri ile bilinir.

2002 yılında The Believer filmi ile Bağımsız Ruh Ödülleri'ne aday gösterilmiş, 2007 yılında ödülü Half Nelson filmi ile kazanmıştır. Half Nelson filmi ile Stockholm Film Festivali ve Las Palmas Film Festivali'nde En İyi Aktör ödülü kazanmıştır. Lars and the Real Girl filmiyle 2007 yılında Altın Küre'ye aday olmuştur.

2005 Yılında Toronto'da tanışmış olduğu Zach Shields ile birlikte kurdukları Dead Man's Bones isimli grubun vokalistidir.

2007'de Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'ne katılması için akademiden davet aldı.

Kişisel hayatı

2011'de Amerikalı oyuncu Eva Mendes ile ilişki yaşamaya başladı. 2014 yılında çiftin Esmaralda Amada Gosling adında bir kız çocukları doğdu.

Filmografi

2017 Song to Song
2017 Blade Runner 2049
2016 The Nice Guys
2016 La La Land
2015 The Big Short
2014 Lost River (Ayrıca Yönetmen, Senarist ve Yapımcı)
2013 Gangster Squad
2013 Only God Forgives (Ayrıca Yapımcı)
2013 White Shadow (Ayrıca Yapımcı)
2012 The Place Beyond the Pines
2011 Crazy, Stupid, Love
2011 Drive
2011 The Ides of March
2010 Blue Valentine (Ayrıca Yapımcı)
2010 All Good Things
2010 Regeneration (Belgesel – Ayrıca Yapımcı)
2007 Fracture
2007 Lars and the Real Girl
2006 Half Nelson
2005 Stay
2004 The Notebook
2003 The United States of Leland
2002 Murder by Numbers
2002 The Slaughter Rule
2001 The Believer
2000 Remember the Titans
1997 Frankenstein and Me

Televizyon

2015 Saturday Night Live
2005 I'm Still Here: Real Diaries of Young People Who Lived During the Holocaust (Belgesel)
1999 The Unbelievables
1998 Nothing Too Good for a Cowboy
1998 Young Hercules
1998 Hercules: The Legendary Journeys
1997 Breaker High
1996 PSI Factor: Chronicles of the Paranormal
1996 Kung Fu: The Legend Continues
1996 Road to Avonlea
1996 Goosebumps
1996 The Adventures of Shirley Holmes
1996 Flash Forward
1996 Ready or Not
1995 Are You Afraid of the Dark?
1993 The Mickey Mouse Club

Görev Aldığı Yapımlar

Ryan Gosling Fotoğrafları

Ryan Gosling İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler