Saadet Işıl Aksoy

Saadet Işıl Aksoy

Saadet Işıl Aksoy
Oyuncu

Doğum Tarihi: 29.8.1983

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu.

Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü mezunudur. Babası Nevşehir kökenli, annesi Edirne ve Siirt kökenlidir. Televizyonda Güz Yangını, Esir Kalpler, Senden Başka ve Balkan Düğünü adlı yapımlarda rol almıştır. İlk beyazperde deneyimi ise Semih Kaplanoğlu'nun Yumurta filmiyle olmuştur. Bu film ile 2007 Şili'nin Valdivia Uluslararası Film Festivali ve 2007 Saraybosna Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülü almış, 2007 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Behlül Dal Genç Yetenek Özel Ödülü'nü kazanmıştır. ABD 2008 yapımı A Beautiful Life filminde Denise rolünde yer almıştır. Ardından Mert Fırat ile başrollerini paylaştığı Başka Dilde Aşk adlı filmde oynamıştır. Film 46. Altın Portakal Film Festivali'nde Kent Konseyi Seyirci Ödülü'nü almıştır.

2009 yılında başrollerini Catherine Zeta Jones ve Justin Bartha'nın paylaştığı Aşkın Yaşı Yok / The Rebound filminin Türkiye çekimlerinde küçük bir rol almıştır. 2011 yılı itibarıyla Muhteşem Yüzyıl dizisinde Prenses Victoria rolüyle yer almıştır. Son olarak yönetmenliğini Sergio Castellitto'nun yaptığı ve Bosna Savaşı dönemini anlatan bir drama türü filmde, Aska karakterini oynayarak Penélope Cruz'la birlikte rol almıştır.

Filmografi

2019 Iguana Tokyo
2018 Görülmüştür
2018 Ailecek Şaşkınız
2017 Saf
2013 Sürgün
2012 Sen Dünyaya Gelmeden
2011 Nolya (Kısa Film)
2009 Şark Oyunları
2009 Başka Dilde Aşk
2009 Aşkın Yaşı Yok
2008 Süt
2008 A Beautiful Life
2007 Yumurta
2005 Zincirleme Film Tamlaması (Kısa Film)

Televizyon

2017 Fi
2017 Vatanım Sensin
2016 Kördüğüm
2011 Muhteşem Yüzyıl
2009 Balkan Düğünü
2008 Sınıf
2008 Kalpsiz Adam
2007 Senden Başka
2006 Esir Kalpler
2005 Güz Yangını

Ödülleri

2010 21. Ankara Uluslararası Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu, Başka Dilde Aşk
2009 4. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu, Başka Dilde Aşk
2008 19. Ankara Uluslararası Film Festivali - Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu, Yumurta
2008 1. Yeşilçam Ödülleri - Umut Veren Genç Kadın Oyuncu, Yumurta
2008 3. İsmail Dümbüllü Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, Yumurta
2007 44. Antalya Film Şenliği - Behlül Dal Genç Yetenek Özel Ödülü, Yumurta
2007 13. Saraybosna Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu, Yumurta
2007 40. Siyad Türk Sineması Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, Yumurta

Görev Aldığı Yapımlar

Saadet Işıl Aksoy Fotoğrafları

Saadet Işıl Aksoy Haberleri