Sakina Jaffrey

Sakina Jaffrey

Sakina Jaffrey
Oyuncu

Doğum Tarihi: 14.2.1962

Doğum Yeri: New York, ABD

ABD'li aktris.

Aslen Hint kökenlidir. Annesi yiyecek ve seyahat yazarı Madhur Jaffrey ve babsı aktör Saeed Jaffrey'dir. Ebeveynleri üç yaşındayken boşandılar ve sonradan Birleşik Krallık'a taşınan babasından ayrıldılar. 1984'te Vassar Koleji'nden mezun oldu. Kolejde Mandarin Çincesi öğrendi. Oyuncu olmadan önce çevirmen olmayı planlıyordu.

House of Cards (2013), The Mindy Project (2012) ve Mr. Robot (2015) dizileriyle tanınmıştır.

Filmografi

2018 Red Sparrow
2018 Behold My Heart
2018 The Equalizer 2
2017 The Meyerowitz Stories
2016 Claire in Motion
2013 The Necklace (Kısa Film)
2012 The Domino Effect
2011 Breakaway
2009 Company Retreat
2008 Definitely, Maybe
2008 The Toe Tactic
2008 The Understudy
2008 The Ode
2007 Where God Left His Shoes
2007 Dharini (Kısa Film)
2007 Waking Dreams
2007 The Nanny Diaries
2007 Before the Devil Knows You're Dead
2006 Hiding Divya
2004 Raising Helen
2004 The Manchurian Candidate
2003 Ash Tuesday
2003 American Made (Kısa Film)
2002 The Guru
2002 The Truth About Charlie
2001 Revolution No. 9
2001 The Mystic Masseur
1999 Chutney Popcorn
1999 Cotton Mary
1996 Daylight
1995 The Indian in the Cupboard
1991 Masala
1989 Slaves of New York
1988 The Perfect Murder

Televizyon

2019 American Gods
2017 Homeland
2016 Blindspot
2016 Timeless
2015 Mr. Robot
2015 Halal in the Family
2015 The Mindy Project
2014 Sleepy Hollow
2014 Madam Secretary
2013 House of Cards
2012 Girls
2011 Blue Bloods
2010 Nevermind Nirvana (TV Filmi)
2007 What Goes On
2007 Law & Order: Special Victims Unit
2006 Heroes
2004 Sex and the City
2004 Law & Order
2003 Third Watch
2000 Law & Order

Görev Aldığı Yapımlar

Sakina Jaffrey Fotoğrafları

Portreler


Vizyondakiler