Sakshi Tanwar

Sakshi Tanwar

Sakshi Tanwar
Oyuncu

Doğum Tarihi: 12.1.1973

Doğum Yeri: Alwar, Hindistan

Hintli TV ve film oyuncusu, sunucu.

Televizyonda gösterilen Sabun Operası'nda ve gişe rekorları kıran film Dangal'da yaptığı çalışmaları biliniyor.

Tanwar, Alwar, Rajasthan, Hindistan'da orta sınıf bir ailede dünyaya geldi. Babası emekli CBI subayı olan Rajendra Singh Tanwar'dır.

Yeni Delhi'deki Lady Shri Ram Koleji'nden mezun olmadan önce Kendriya Vidyalayasında eğitim almıştır. Bundan önce, 1990'da, üniversite öncesi kursunu tamamladıktan sonra beş yıldızlı bir otelin satış bölümünde stajyer olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra, idari hizmetler ve kitle iletişim giriş sınavlarına hazırlanırken 1998 ulusal yayıncı Doordarshan'ın film şarkılarında yer alan Albela Sur Mela programının 1998 yılında seçmelerine katıldı ve sunucu olarak seçildi.

Kariyer

1998'de Albela Sur Mela ile televizyona girmesinden sonra Tanwar, Kahaani Ghar Ghar Kii'nin sabun operasında Parvati Agarwal rolüyle ün kazandı. 2011-2014 yılları arasında Ram Kapoor'nun karşısında Bade Achhe Lagte Hain'de Priya Kapoor oynadı.

Aralık 2012'de Kaun Banega Crorepati'de rol aldı.

2016 yapımı Dangal filminde, kızlarını toplumsal oranlara karşı dünya çapında güreşçiler olarak yetiştiren eski güreşçi Mahavir Singh Phogat'ın karısı rolünde Daya Kaur'u canlandırdı.

Filmografi

2016 Dangal
2015 Katyar Kaljat Ghusali
2015 Mohalla Assi
2011 Aatankwadi Uncle
2011 Bawra Mann
2009 Saluun
2009 Coffee House
2008 C Kkompany
2006 O re Manva

Televizyon

2017 Karrle Tu Bhi Mohabbat as Tripurasundari (Web Dizisi)
2016 24
2014 Main Naa Bhoolungi (Anlatıcı)
2013 Ek Thhi Naayika
2011 Bade Achhe Lagte Hain
2010 Balika Vadhu
2008 Bawandar
2008 Kahaani Hamaaray Mahaabhaarat Ki
2004 Jassi Jaisi Koi Nahin
2003 Devi
2001 Kutumb
2000 Kahaani Ghar Ghar Kii

TV Şovları

2015 Code Red
2013 Kaun Banega Crorepati 7
2012 Kaun Banega Crorepati 6
2010 Crime Patrol
2009 Coffee House
2005 Kaun Banega Crorepati 2
1998 Albela Sur Mela

Ödülleri

2013 19th Lions Gold Awards - Best Actress in a Lead Role (Television), Bade Achhe Lagte Hain
2013 Star Guild Awards - Best Actress in Drama Series, Bade Achhe Lagte Hain
2013 6th Boroplus Gold Awards - Best Actress (Critics), Bade Achhe Lagte Hain
2012 18th Lions Gold Awards - Best Actress in a Lead Role (Television), Bade Achhe Lagte Hain
2012 11th Indian Telly Awards - Best Actress in a Lead Role (Jury), Bade Achhe Lagte Hain
2012 Apsara Film & Television Producers Guild Awards - Best Actress in Drama Series, Bade Achhe Lagte Hain
2012 5th Boroplus Gold Awards - Best Actress (Critics), Bade Achhe Lagte Hain
2012 Dadasaheb Phalke Academy Awards - Best Television Actor in Lead Role (Female), Bade Achhe Lagte Hain
2012 People's Choice Awards India - Best Drama Actress, Bade Achhe Lagte Hain
2012 The Global Indian Film & TV Honours - Best Actor in a Lead Role (Female), Bade Achhe Lagte Hain
2011 Indian Television Academy Awards - Best Actress - Drama (Jury), Bade Achhe Lagte Hain
2011 Big Star Entertainment Awards - Best Actress in a Lead Role (Television), Bade Achhe Lagte Hain
2010 Indian Television Academy Awards - ITA Milestone Award, Kahaani Ghar Ghar Kii
2004 Kalakar Awards - Best Actress, Kahaani Ghar Ghar Kii
2003 Indian Telly Awards - Best Actress in Lead Role, Kahaani Ghar Ghar Kii

Görev Aldığı Yapımlar

Sakshi Tanwar Fotoğrafları

Sakshi Tanwar Haberleri