Salih Güney

Salih Güney

Salih Güney
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.1.1943

Doğum Yeri: Adana, TÜRKİYE

Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Devlet Konsevatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan sanatçı; ilk olarak 1960 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı'nda Tarla Kuşu oyunuyla sahneye çıktı. Kapanışına kadar Dormen Tiyatrosu'nda çalışan oyuncu, 1965 yılında Haldun Dormen'in yönetmenliğini yaptığı Bozuk Düzen adlı filmle sinemaya geçti. 100'ü aşkın film ve dizide rol aldı. Bir dönem Amerika'da turizm işiyle uğraşan Güney, müzecilik ve arkeolojiye özel ilgi duymakta, çeşitli katkılarda bulunmaktadır.

Filmografi

• Bu Kalp Seni Unutur Mu?
• Kül ve Ateş (2009)
• Beyza'nın Kadınları, (2006)
• Dönme Dolap, (2004)
• Serseri Aşıklar, (2003) , Ekrem
• Kardelen, (2002)
• 'Kaldırım Çiceği, (1996) ,
• Afrodit (1987) .... Murat
• Çelik mezar (1983)
• Haram (1983)
• Ask dedigin laftir (1977)
• Hasan almaz basan alir (1975)
• Kahramanlar (1975)
• Arap abdo (1974)
• Aşk-ı Memnu, (1975) , Behlül
• Ask mahkumu (1973) , Kenan
• Ah koca dünya (1972)
• Aci pirinç (1972)
• Asi Gençler (1972) , Yücel
• Benimle sevisir misin? (1972) , Erol
• Dinmeyen sizi (1972)
• Kanun adami (1972)
• Suya düsen hayal (1972)
• Altin prens devler ülkesinde (1971) , Altin Prens
• Ask hikâyesi (1971) , Taner
• Binbir gece masallari (1971)
• Bir genc kizin romani (1971)
• Iki ruhlu kadin (1971) , Orhan
• Korkusuz Kaptan Swing (1971) , Kaptan Swing
• Saraylar melegi (1971) ,
• Seks firtinasi (1971) ,
• Yedi kocali Hürmüz (1971) ,
• Paralı Askerler (You Can't Win 'Em All) (1970) , Yüzbaşı Enver
• Asktan da üstün (1970) , Turgut
• Ah Müjgan ah (1970) ,
• Aysecik - Sana tapiyorum (1970) ,
• Birlesen yollar (1970) ,
• Ceylan Emine (1970) ,
• Firari asiklar (1970) ,
• Güller ve dikenler (1970) ,
• Ölünceye kadar (1970) , Ihsan
• Pamuk Prenses ve 7 cüceler (1970) , Prens
• Talihsiz baba (1970)
• Iki yetime (1969)
• Misir'dan gelen gelin (1969)
• Ölümsüzler (1969)
• Sevgili babam (1969)
• Tatli sevgilim (1969)
• Aglayan bir ömür (1968)
• Ask eski bir yalan (1968)
• Funda (1968)
• Karanlik yollar (1968)
• Aglayan kadin (1967)
• Bir söförün gizli defteri (1967)
• Çildirtan arzu (1967)
• Efenin intikami (1967)
• Hirçin kadin (1967)
• Imamin gazabi (1967)
• Mühür gözlüm (1967)
• Nemli gözler (1967)
• Söyleyin genç kizlara (1967)
• Utanç kapilari (1967)
• Zalimler de sever (1967)
• kadin (1966)
• Bozuk düzen (1966)
• Çilgin gençlik (1966)
• Çitkirildim (1966) , Ergun
• Dört kursun (1966)
• Fedailer (1966)
• Garibim çalikusu (1966)
• Günah çocugu (1966)
• İbrahim Ethem ilahi davet (1966)
• İntikam firtinasi (1966)
• Kanunsuz daglar (1966)
• Karacaoğlan (1966) , Karacaoğlan
• Yigitler ölmezmis (1966)
• Kelepçeli bilekler (1965)
• Korkusuz yasayanlar (1965)
• Sehvetin esiriyiz (1965)
• Yasak sokaklar (1965)
• Yildiz tepe (1965)

Görev Aldığı Yapımlar

Salih Güney Fotoğrafları

Salih Güney Haberleri