Sam Mendes

Sam Mendes

Sam Mendes
Oyuncu, Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 1.8.1965

Doğum Yeri: Reading, İngiltere

İngiliz oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Tam adı Samuel Alexander Mendes'tir. Babası Portekizli, annesi ise İngiliz'dir. Cambridge Üniversitesi'nde eğitim gördü. İngiltere'de tiyatro yönetmeni olarak, özellikle ünlü müzikal Cabaret'i yöneterek tanındı.

1999 yılında ilk sinema filmi olan Amerikan Güzeli isimli filmi çekti. Bu film o sene en çok konuşulan ve en çok ödül alan filmlerden oldu. Sam Mendes, bu filmle Oscar ve Golden Globe başta olmak üzere pek çok festivalde en iyi yönetmen ödülü aldı.

1917 (2019), Skyfall (2012), Azap Yolu (2002), Hayallerin Peşinde (2008) ve Amerikan Güzeli (1999) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2019 1917
2018 Louis Vuitton: Attrape-Rêves - Where Will Your Journey Take You? (Kısa Video)
2015 Spectre
2012 Skyfall
2009 Uzaklara Gidelim
2008 Hayallerin Peşinde
2005 Kavanoz Kafa
2002 Azap Yolu
1999 Amerikan Güzeli

Televizyon

1993 Cabaret (TV Filmi)

Yapımcı

2019 1917
2013 Şrek Müzikali
2012 Blood
2010 Out of the Ashes (Belgesel)
2008 Hayallerin Peşinde
2007 Uçurtma Avcısı
2007 Yitirdiğimiz Şeyler
2006 Starter for 10
2002 Azap Yolu

Televizyon

2020 Penny Dreadful: City of Angels
2018 Informer
2017 Britannia
2016 Penny Dreadful
2016 The Hollow Crown
2014 Grand Hotel (Mini Dizi)
2007 Stuart: Gerisin Geriye Bir Hayat (TV Filmi)

Senaryo

2019 1917

Oyuncu

2015 Toast of London
2015 Comic Relief: Behind the Bond (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Sam Mendes Fotoğrafları

Sam Mendes Haberleri