Sam Rockwell

Sam Rockwell

Sam Rockwell
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 5.11.1968

Doğum Yeri: Daly City, California, ABD

ABD'li aktör.

Eğitimi; J. E. McAteer Lisesi; William Esper aktörlük stüdyosunda 2 yıl çalıştı. Annesi ve babası da oyuncuydu. Sam iki yaşındayken ailesi New York'a taşındı. Önce Bronx'a sonra da Manhattan'a yerleştiler. Sam 5 yaşına geldiğinde annesi ve babası boşandı ve babası San Francisco'ya taşındı. Sam yazları babasının yanında San Francisco'da, diğer zamanlarda New York'ta annesinin yanında büyüdü.

İlk oyunculuk deneyimini 10 yaşındayken, Francis Ford Coppola'nın Clownhouse (1988) TV dizisinde gerçekleştirmişti. Birkaç TV dizisinde rol aldıktan sonra, 1994 yılında bir reklamda rol alarak ünlenmiş ve sonra sinema dünyasına adım atmıştı. Özellikle Yeşil Yol filminde psikopat bir mahkum olan 'Bill Wharton' karakteriyle büyük ün yapmıştır. Galaxy Quest (1999) filmlerinde de rol alan Rockwell, 1999'dan sonra yani, aktörlük kariyerinin 10. yılından sonra, özellikle de Confessions of a Dangerous Mind (2002) filminden sonra başarıya ulaşmıştır.

Filmografi

2018 Blaze
2018 Blue Iguana
2018 Mute
2018 The Best of Enemies
2018 Backseat
2017 The Dark of Night (Kısa Film)
2017 Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri
2017 Woman Walks Ahead
2015 Digging for Fire
2015 Don Verdean
2015 Poltergeist
2015 Mr. Right
2014 Marvel One-Shot: All Hail the King (Kısa Film)
2014 Laggies
2014 Loitering with Intent
2013 The Way, Way Back
2013 A Single Shot
2013 Trust Me
2013 A Case of You
2013 Better Living Through Chemistry
2012 Seven Psychopaths
2011 Gettysburg
2011 Cowboys & Aliens
2011 The Sitter
2010 Iron Man 2
2010 F-K (Kısa Film)
2010 Conviction
2009 The Winning Season (Ayrıca Yapımcı)
2009 Moon
2009 Gentlemen Broncos
2009 Everybody's Fine
2008 Woman in Burka
2008 Choke
2008 Frost/Nixon
2007 Joshua
2007 Snow Angels
2007 The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford
2005 The Hitchhiker's Guide to the Galaxy
2005 The F Word
2005 Robin's Big Date (Kısa Film)
2004 Piccadilly Jim
2003 Matchstick Men
2002 13 Moons
2002 Running Time (Kısa Film)
2002 Welcome to Collinwood
2002 Confessions of a Dangerous Mind
2002 Stella Shorts 1998–2002
2001 D.C. Smalls
2001 Pretzel
2001 BigLove (Kısa Film)
2001 Made
2001 Heist
2000 Charlie's Angels
1999 A Midsummer Night's Dream
1999 The Green Mile
1999 Galaxy Quest
1998 The Call Back
1998 Jerry and Tom
1998 Louis & Frank
1998 Safe Men
1998 Celebrity
1997 Arresting Gina
1997 Lawn Dogs
1996 Bad Liver and a Broken Heart
1996 Basquiat
1996 Box of Moonlight
1995 Drunks
1995 Glory Daze
1995 Mercy
1994 Somebody to Love
1994 The Search for One-eye Jimmy
1992 Jack and His Friends
1992 In the Soup
1992 Light Sleeper
1992 Happy Hell Night
1991 Strictly Business
1990 Teenage Mutant Ninja Turtles
1989 Clownhouse
1989 Last Exit to Brooklyn

Televizyon

2018 Saturday Night Live
2016 Inside Amy Schumer
2015 Drunk History
2015 F Is for Family (Seslendirme)
2012 Napoleon Dynamite (Seslendirme)
2005 Stella
1997 SUBWAYStories: Tales from the Underground (TV Filmi)
1997 Prince Street
1995 NYPD Blue
1993 Lifestories: Families in Crisis
1992 Law & Order
1990 ABC Afterschool Special
1989 Dream Street
1988 The Equalizer

Video Oyunları (Seslendirme)

2016 Dishonored 2
2009 G-Force

Tiyatro

2014 Fool for Love
2010 A Behanding in Spokane
2001 Zoo Story
2001 Dumb Waiter

Görev Aldığı Yapımlar

Sam Rockwell Fotoğrafları

Sam Rockwell İle İlgili Haberler