Samantha Mathis

Samantha Mathis

Samantha Mathis
Oyuncu

Doğum Tarihi: 12.5.1970

Doğum Yeri: Brooklyn, New York City, New York, ABD

Amerikan aktris. 

Aktris Bibi Besch'in kızı.

Mathis Brooklyn'de, aktör bir annenin kızı olarak dünyaya geldi. 2 yaşında ailesi ayrılınca annesiyle yaşamaya başladı. 5 yaşında Los Angeles'a taşındılar. Annesi onu sinemadan uzak tutmak istese de o hep bir aktris olmak istedi.

Profesyonel olarak oyunculuğa 16 yaşında reklamlarda oynayarak başladı. İlk filmi sevgilisi Christian Slater ile oynadığı 1990 tarihli 'Pump Up the Volume' oldu. Bundan sonra 'Extreme Close-Up', '83 Hours 'Til Dawn', 'To My Daughter' filmlerinde oynayıp, FernGully: The Last Rainforest adlı filmde seslendirme yaptı. 1993 tarihli gişe rekortmeni Super Mario Bros filminde başrolü oynadı.
1993'te başrol oynayıp şarkı söylediği müzikal Aşk Denen Şey filminde River Phoenix ile tanışan Mathis onunla bir ilişkiye başladı. Aynı yılın 31 Ekim'inde River Phoenix öldüğünde yanındaydı. Bu olaydan sonra medya baskısı yüzünden ülkeden ayrılıp Londra'da 'Jack and Sarah' filminde oynadı. Bu dönemde Winona Ryder, John Travolta, Michael Douglas gibi ünlü sanatçılarla beraber oynadı. Annesinin 1996 yılındaki ölümünden sonra sinemaya ara verdi.

2000'de Christian Bale ve Reese Witherspoon ile birlikte ünlü filmi Amerikan Sapığında oynadı. 2004'te The Punisher da John Travolta ile yine buluştu. Ünlü dizi Lost'ta da Olivia Goodspeed rolünü oynamaktadır.

Filmografi
Forbidden Sun (1989) .... Paula
Pump Up the Volume (1990) .... Nora Diniro
This Is My Life (1992) .... Erica Ingels
FernGully: The Last Rainforest (1992) .... Crysta (ses)
The Music of Chance (1993) .... Tiffany
Super Mario Bros. (1993) .... Princess Daisy
The Thing Called Love (1993) .... Miranda Presley
Little Women (1994) .... Older Amy March
Jack and Sarah (1995) .... Amy
How to Make an American Quilt (1995) .... Young Sophia Darling Richards
The American President (1995) .... Janie Basdin
Broken Arrow (1996) .... Terry Carmichael
Museum of Love (1996) .... Stephanie
Waiting for Woody (1998) .... Gail Silver
Sweet Jane (1998) .... Jane
The Simian Line (2000) .... Mae
American Psycho (2000) .... Courtney Rawlinson
Attraction (2000) .... Corey
Searching for Debra Winger (2002) .... Kendisi
The Punisher (2004) .... Maria Castle
Fathers and Sons (2005) .... Jenny
Kids in America (2005) .... Jennifer Rose
Touched (2005) .... Jeannie Bates
Believe in Me (2006) .... Jean Driscoll
Local Color (2006) .... Carla
The Secret World of Superfans (2008) .... Herself
The Chaos Theory (2008) .... Jennifer (post-production)
Grey's Anatomy (2009) .... Melinda Prescott
The New Daughter (2009) .... Cassandra (post-production)
Lebanon (2009) .... Vicki (post-production)

Görev Aldığı Yapımlar

Samantha Mathis Fotoğrafları

Portreler