Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker
Oyuncu, Seslendirme, Yapımcı

Doğum Tarihi: 25.3.1965

Doğum Yeri: Ohio, ABD

Amerikalı oyuncu, yapımcı ve tasarımcı.

Altın Küre ve Emmy ödülü sahibidir. Televizyon, sinema ve tiyatro oyunculuğu yapmış olan sanatçı oynadığı Sex and the City adlı dizi ile dünya çapında üne kavuşmuştur.

7 kardeşi vardır. Bale ve şan dersleri almıştır. Bu sebeple bir Broadway yapımı olan The Innocents da yer almıştır. Yine bir Broadway oyunu olan Annie de başrolde oynamıştır.

Televizyondaki ilk önemli çıkışını Square Pegs isimli dizide başrolü oynayarak yapmıştır. Bunu 1980'li yıllarda birkaç sinema ve televizyon filmi takip etmiştir. 1984-1991 yılları arasında aktör Robert Downey Jr. ile yaşamıştır. Asıl büyük çıkışını 1991'de çektiği ve başrolunu Steve Martin ile paylaştığı L.A. Story ile yapmıştır. 1992'de çektiği Honeymoon In Vegas Sarah J.Parker'a Nicolas Cage ile 1 yıl süren bir ilişki de beraberinde getirmiştir. Bu ilişkiden bir süre sonra da John F.Kenndy Jr. ile kisa süreli bir ilişki daha yaşadı. 1997 yılında ise şu andaki eşi aktör Matthew Broderick ile evlendi.

1998'de ise hayatının dönüm noktalarından biri olacak olan Sex and The City dizisinde Carrie Bradshaw rolünü oynamaya başladı. Dizi, 2004 yılında sona erdi ve Sarah`a bir Altin Küre ve bir de Emmy ödülü kazandırdı.

2003 yılında bir erkek çocuğu dünyaya getiren Sarah J.Parker, Sex and the City bittikten sonra film ve tiyatro çalışmalarına devam etmektedir.

Filmografi

2016 All Roads Lead to Rome
2013 Escape from Planet Earth (Seslendirme)
2013 Lovelace
2011 I Don't Know How She Does It
2011 New Year's Eve
2010 Sex and the City 2
2009 Did You Hear About the Morgans?
2008 Smart People
2008 Sex and the City
2007 Spinning into Butter
2006 Strangers with Candy
2006 Failure to Launch
2005 The Family Stone
2001 Life Without Dick
2000 State and Main
1999 Dudley Do-Right
1997 Til There Was You
1996 Mars Attacks!
1996 If Lucy Fell
1996 The First Wives Club
1996 Extreme Measures
1995 Miami Rhapsody
1994 Ed Wood
1993 Striking Distance
1993 Hocus Pocus
1992 Honeymoon in Vegas
1991 L.A. Story
1986 Flight of the Navigator
1985 Girls Just Want to Have Fun
1984 Footloose
1984 Firstborn
1983 Somewhere Tomorrow

Görev Aldığı Yapımlar

Sarah Jessica Parker Fotoğrafları

Sarah Jessica Parker Haberleri

Portreler


Vizyondakiler