Sarah Silverman

Sarah Silverman

Sarah Silverman
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 1.12.1970

Doğum Yeri: Bedford, ABD

Yahudi asıllı ABD'li komedyen, yazar, şarkıcı, aktris ve müzisyen. 

Genellikle Sarah Silverman adını kullanmasına karşın Big S adı ile ünlüdür. Silverman komedi alanı olarak toplumdaki tabuları ele alır ve çoğunlukla ırkçılık, cinsiyetçilik ve din konularına dikkat çeker.

Sarah Silverman, kariyerine 1993 yılında ABD'nin ulusal televizyonu NBC'de yayınlanan Saturday Night Live adlı talk-show programı ile başladı. Daha sonra The Larry Sanders Show'da yazarlığa başladı. Genellikle Larry Sanders'ın esprilerini yazdı ve büyük beğeni topladı. Silverman 2005 yılında Liam Lynch'in yönettiği, Sarah Silverman: Jesus Is Magic adlı komedi filminde başrol oynadı ve büyük bir çıkış yaptı. 2008 yılında Jimmy Kimmel Live! talk-show programı ile Emmy Ödülü'nü kazandı.

Oyunbozan Ralph (2012), Ralph ve İnternet - Oyunbozan Ralph 2 (2018), The Sarah Silverman Program. (2007-2010) ve Hababam Rock (2003) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2021 Marry Me
2018 Maroon 5 feat. Cardi B: Girls Like You (Kısa Video)
2017 Henry'nin Kitabı
2017 Ezeli Rekabet
2016 You Can Never Really Know Someone (Kısa Film)
2016 Popstar: Asla Durma
2016 Maroon 5: Don't Wanna Know (Kısa Video)
2016 And Punching the Clown
2015 Sleater-Kinney: No Cities to Love (Kısa Video)
2015 Gravy
2015 Bakıp Gülümserim
2015 Ashby
2014 Yeni Başlayanlar İçin Vahşi Batı
2014 Cops, Cum, Dicks, and Flying (Kısa Film)
2013 We Do Not Belong (Kısa Film)
2013 Fête des Pets (Kısa Film)
2011 Muppets
2011 Bu Dans Senin
2010 Darker Side of Green (Video)
2010 Aile Sırları
2009 Saint John of Las Vegas
2009 Matrak Adamlar
2008 A Bad Situationist (Video)
2006 Jenny Lewis: Rise Up with Fists!! (Kısa Film)
2006 I Want Someone to Eat Cheese With
2006 Acemi Öğrenci Avcı Öğretmen
2005 Rent
2005 Now That's Funny (Video)
2004 Nobody's Perfect (Kısa Film)
2003 Hababam Rock
2002 Strippers Pole (Kısa Film)
2002 Run Ronnie Run
2001 Trop c'est trop
2001 Evrim
2001 Black Days
2001 Beautés empoisonnées!
2000 Way of the Gun
2000 Screwed
1999 Şahane Bekar
1998 Livraison express (Video)
1998 Bulworth
1998 Ah Mary vah Mary
1997 Who's the Caboose?
1997 Under the Big Muu-Muu (Kısa Film)
1990 Caesar's Salad (Kısa Film)

Televizyon

2020 Princess Bride (Mini Dizi)
2018 The Jim Jefferies Show
2017 Michael Bolton's Big, Sexy Valentine's Day Special (TV Programı)
2017 Crashing
2017 Bajillion Dollar Propertie$
2016 Lady Dynamite
2016 Great Minds with Dan Harmon
2016 Conan
2016 Masters of Sex
2014 Maron
2014 Louie
2013 People in New Jersey (TV Filmi)
2012 Susan 313 (Kısa Film)
2011 The Good Wife
2011 Childrens Hospital
2011 Bored to Death
2010 The Sarah Silverman Program.
2008 Monk
2005 The Most Extraordinary Space Investigations (Mini Dizi)
2004 Entourage
2004 Greg the Bunny
2004 Pilot Season (Mini Dizi)
2003 Frasier
2002 V.I.P.
2000 Manhattan, AZ
2000 Super Nerds (TV Filmi)
2000 Rocky Times (TV Filmi)
1999 Work with Me
1999 Smog (TV Filmi)
1999 Late Last Night (TV Filmi)
1998 Mr. Show and the Incredible, Fantastical News Report (Kısa Film)
1998 The Larry Sanders Show
1997 Une fille à scandales
1997 Seinfeld
1997 Salut les frangins
1997 JAG
1997 Mr. Show with Bob and David
1996 Star Trek: Voyager
1994 Saturday Night Live

Seslendirme

2018 Ralph ve İnternet - Oyunbozan Ralph 2
2012 Oyunbozan Ralph
2007 Futurama: Bender's Big Score (Video)
2004 Saçlar Havaya

Televizyon

2021 Santa Inc.
2020 Bob's Burgers
2020 Crank Yankers
2018 Please Understand Me (Anlatıcı)
2018 Last Week Tonight with John Oliver (Anlatıcı)
2016 Simpson Ailesi
2015 Man Seeking Woman
2013 Out There
2013 Futurama
2006 Robot Chicken
2005 Tom Goes to the Mayor
2005 American Dad!
2005 Eminem's Making the Ass (TV Filmi)
2004 Drawn Together
2004 Aqua Teen Hunger Force
2002 Saddle Rash (Kısa Film)

Video Oyunu

2015 Disney Infinity 3.0
2014 Disney Infinity: Marvel Super Heroes
2013 Disney Infinity
2012 Wreck-It Ralph

Görev Aldığı Yapımlar

Sarah Silverman Fotoğrafları

Sarah Silverman Haberleri