Sarp Akkaya

Sarp Akkaya

Sarp Akkaya
Oyuncu

Doğum Tarihi: 13.5.1980

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

İlk kez Bizim Aile dizisiyle boy gösterdi. 2001 yılında M.S.Ü. Devlet Konservatuvarı’ndan mezun oldu. Stüdyo Drama Tiyatro Topluluğu’nun “Kaos” ve “Sonra”, ardından Alchera Tiyatro Topluluğu’nun “6.Gün” ve “Devenin Hörgücü Yamuk Olur” isimli tiyatro oyunlarda oynadı. 'Albay Kuş' da oynadığı oyunlar arasındadır. Kurtlar Vadisi Pusu'da Servet ve Ezel dizisindeki Tevfik karakterleri ile büyük çıkış yakaladı.

Sarp Akkaya oyuncu Esra Akkaya'nın kardeşidir. Ayrıca ikizi olan Kaya Akkaya da kendisi gibi oyuncudur. Aynı zamanda seslendirme çalışmaları da yapmaktadır. 2010 yılında kardeşleriyle beraber AKKAdemi Tiyatro'yu kurmuşlardır.

Filmografi

2018 Görevimiz Tatil
2017 Martıların Efendisi
2017 Kötü Çocuk
2017 Kaybedenler Kulübü Yolda
2015 Eksik
2014 Pek Yakında
2013 Ölü ya da Diri
2012 El Yazısı
2011 Labirent
2011 Ağır Abi (Seslendirme)
2007 Zor Ölüm 4.0 (Seslendirme)
2007 Pazar - Bir Ticaret Masalı
2005 Kurtlar Vadisi Irak

Televizyon

2015 Racon
2015 Evli ve Öfkeli
2015 Paramparça
2012 Suskunlar
2013 Muhteşem Yüzyıl
2011 Mavi Kelebekler
2010 Öğretmen Kemal (Seslendirme)
2009 M.A.T. (Seslendirme)
2009 Ezel
2008 Sürgün Hayatlar
2008 Goncakaranfil (Seslendirme)
2008 Gece Gündüz
2007 Şöhret Okulu
2007 Kurtlar Vadisi Pusu
2007 Ertelenmiş Hayatlar
2007 Arka Sıradakiler
2005 Nefes Nefese
2004 Ah Be İstanbul
2001 Bizim Aile

Görev Aldığı Yapımlar

Sarp Akkaya Fotoğrafları

Sarp Akkaya Haberleri