Sarp Apak

Sarp Apak

Sarp Apak
Oyuncu

Doğum Tarihi: 11.11.1981

Doğum Yeri: Diyarbakır, Türkiye

Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu. Tam adı Kerim Sarp Apak'tır.

Beş yaşına kadar Diyarbakır'da yaşamış olan Apak, daha sonra ailesiyle birlikte Bursa'ya taşınmış ve bu şehirde büyümüştür. Lise eğitimini Bursa Erkek Lisesi'nde tamamladı.

Kariyeri

O sıralar işletme eğitimi almayı planlayan oyuncunun tiyatro hayatı, yetenek sınavlarına başvuru formu almasıyla başladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü’nü 2004 yılında bitirdikten sonra, okuldan hocası Barış Erdenk’in desteğiyle İstanbul'a gitti.

Sadri Alışık Tiyatrosu'nda sergilenen Ağır Roman adlı eserde başarılı bir oyunculuk çıkarttı. O senenin sonunda Yılmaz Erdoğan’ın da yer aldığı BKM Grubu'na dahil oldu ve Organize İşler adlı filmde küçük bir rolde oynama fırsatı buldu. Anadolu Kaplanı, En Son Babalar Duyar dizilerinde ve Doğtaş reklamlarında da rol aldı. Sizinkiler Dünya Kaç Bucak adlı çocuk oyununda oynadı ve bu oyunla Türkiye turnesine çıktı. BKM’nin yanında “Mutfak” adlı ufak bir sahnesi olan bir mekanda stand-up gösterileri de yapan yetenekli oyuncu, asıl şöhretini Avrupa Yakası'ndaki Tanrıverdi rolüyle yakaladı. Daha sonra yer aldığı İşTcell reklamlarıyla da büyük beğeni topladı. Mimikleri ve hareketleri çok beğenilen Apak, Gazanfer Özcan - Gönül Ülkü Tiyatrosu'nda da Öp Babanın Elini adlı oyunda “Emrecan” rolünde oynamaktaydı.

Apak, kendi yazıp bestelediği “Aşkınla Yandım” şarkısıyla birçok rock müzik dinleyicisinin listesine girmeyi başardı.

Mahsun Kırmızıgül'ün Beyaz Melek, Güneşi Gördüm adlı filmlerinde ve Murat Saraçoğlu'nun O... Çocukları adlı filminde rol almıştır. Kavak Yellerinden kısa bir süre ayrılmış daha sonra tekrar dönmüştür. Kavak Yelleri'nin bitmesinin ardından Gülse Birsel'in yeni sitcom dizisi Yalan Dünya adlı dizide Emir Danışman karakterini canlandırmıştır.

Apak, Ekim 2015'te İstanbul 19. Ağır Ceza Mankemesi'nin kararınca 'uyuşturucu kullanmak' suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı, 'örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak' suçundan beraat etti. Mahkeme, hapis cezasının bir yıldan daha az olması nedeniyle cezayı erteledi.

Filmografi

2017 Ölümlü Dünya
2015 Yaktın Beni
2014 Karışık Kaset
2011 Yeraltı
2009 Güneşi Gördüm
2009 Aşk Geliyorum Demez
2009 7 Kocalı Hürmüz
2009 4 Çehar (Kısa Film)
2008 Plajda
2008 O... Çocukları
2007 Beyaz Melek
2005 Organize İşler

Televizyon

2018 Jet Sosyete
2015 Komedi Türkiye (TV Programı)
2014 Yalan Dünya
2011 Aşağı Yukarı Yemişliler
2010 Gecekondu (TV Programı)
2010 Çok Güzel Hareketler Bunlar
2010 Kavak Yelleri
2009 Avrupa Yakası
2002 Kınalı Kar
2002 En Son Babalar Duyar

Tiyatro


Öp Babanın Elini
Sizinkiler Dünya Kaç Bucak
Ağır Roman
Yoldan Çıkan Oyun

Görev Aldığı Yapımlar

Sarp Apak Fotoğrafları

Sarp Apak İle İlgili Haberler