Scott Adkins

Scott Adkins

Scott Adkins
Oyuncu

Doğum Tarihi: 17.6.1976

Doğum Yeri: Birmingham, İngiltere

İngiliz aktör ve dövüş sanatçısı.

17 Haziran 1976'da Sutton, Coldfield, İngiltere'de doğmuştur. Büyük kardeşi Craig ile beraber büyümüştür. 10 yaşında judoya başlamıştır. Bruce Lee ve Jean-Claude Van Damme gibi yıldızlar idolüdür. 14 yaşında tekvandoya başlamıştır. Ondan birkaç yıl sonra kick boksa başlamıştır. Tekvando hocası olarak dersler vermiştir. Sinemaya ilgisi başlamış, okuldaki drama kulübüne katılmıştır. 21 yaşında Webber Douglas drama akademisinden teklif almış ancak bitiremeden zorla çıkarılmıştır. Hong Kong'dan film teklifi almış, Sammo Hung ve Jackie Chan ile çalışmıştır. Ayrıca çok estetik tekme stilleriyle dünyada en iyi tekme atan 5 kişiden biridir.

Filmografi

2017 Savage Dog
2017 American Assassin
2017 Incoming
2017 Accident Man
2017 The Returner
2017 Altar Rock
2017 Triple Threat (Upcoming Film)
2016 Grimsby
2016 Criminal
2016 Jarhead 3: The Siege
2016 Home Invasion
2016 Hard Target 2
2016 Doctor Strange
2016 Eliminators
2016 Boyka: Undisputed
2015 Wolf Warriors
2015 Close Range
2015 Re-Kill
2015 Zero Tolerance
2014 The Legend of Hercules
2013 Legendary: Tomb of the Dragon
2013 Green Street 3: Never Back Down
2013 Ninja: Shadow of a Tear
2012 Universal Soldier: Day of Reckoning
2012 El Gringo
2012 The Expendables 2
2012 Zero Dark Thirty
2011 Assassination Games
2010 Undisputed III: Redemption
2009 X-Men Origins: Wolverine
2009 The Tournament
2009 Ninja
2008 The Shepherd: Border Patrol
2008 Stag Night
2007 The Bourne Ultimatum
2006 The Pink Panther
2006 Undisputed II: Last Man Standing
2005 Unleashed
2005 Pit Fighter
2003 Special Forces
2003 The Medallion
2002 Black Mask 2: City of Masks
2001 The Accidental Spy
2001 Pure Vengeance (Kısa Film)
2001 Extreme Challenge

Televizyon

2012 Métal Hurlant Chronicles
2006 Holby City
2005 Mile High
2005 Hollyoaks: Let Loose
2003 EastEnders
2002 Mutant X
2001 The Big Breakfast
2000 Doctors
1999 City Central
1998 Dangerfield

Ödülleri

2015 China International Film Festival - Most Accomplished Actor, Wolf Warriors
2010 Action on Film Award - Breakout Action Star, Undisputed III: Redemption

Görev Aldığı Yapımlar

Scott Adkins Fotoğrafları

Scott Adkins İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler