Scott Cooper

Scott Cooper

Scott Cooper
Oyuncu, Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 20.4.1970

Doğum Yeri: Virginia, ABD

ABD'li oyuncu, senarist, yönetmen ve yapımcı. 

Senaristi, yönetmeni ve yapımcısı olduğu Jeff Bridges'ın oynadığı 2009 Çılgın Kalp / Crazy Heart filmiyle tanınmıştır. Fox Searchlight Pictures tarafından yayımlanan film, Chicago Film Eleştirmenleri Derneği, Bağımsız Ruh Ödülleri ve Amerika Yazarlar Birliği tarafından verilen ödüller de dahil olmak üzere bir dizi ödüle layık görüldü. Oyuncu olarak ilk kez Gods and Generals filmi ve mini dizi Broken Trail gibi projelerde yer aldı.

Filmografi

Yönetmen

2020 Antlers
2017 Vahşiler
2015 Kara Düzen
2013 Kardeşim İçin
2009 Çılgın Kalp

Yapımcı

2017 Vahşiler
2013 Kardeşim İçin
2009 Çılgın Kalp
2009 For Sale by Owner

Senaryo

2020 Antlers
2017 Vahşiler
2015 Kara Düzen
2009 Çılgın Kalp
2009 For Sale by Owner

Oyuncu

2009 For Sale by Owner
2009 Get Low
2003 Gods and Generals
2003 Save It for Later
2003 Attitude
2001 Bill's Gun Shop
2001 Rain
2000 Takedown
1999 Perfect Fit
1999 Austin Powers: The Spy Who Shagged Me
1998 Dry Martini

Televizyon

2017 Made in Hollywood
2006 Broken Trail (Mini Dizi)
2001 The District
1999 The X-Files

Görev Aldığı Yapımlar

Scott Cooper Fotoğrafları

Scott Cooper Haberleri