Sebastian Koch

Sebastian Koch

Sebastian Koch
Oyuncu

Doğum Tarihi: 31.5.1962

Doğum Yeri: Karlsruhe, Almanya

Alman aktör.

Karlsruhe'de doğmuş ve Stuttgart'ta büyümüştür. Annesi onu terkettiği için bir müddet çocuk evinde kalmıştır. 1982-1985 yıllarında Koch Münih Otto Falckenberg Okulu'nda okudu ve Theater der Jugend (Gençlik Tiyatrosu) ile bu süre çalıştı. Ulm ve Darmstadt belediye tiyatrolarında rol aldıktan sonra, 1990 yılında Berlin'de tiyatroda boy göstermeye başladı. Çok sayıda film ve TV dizilerindeki rollerinin yanı sıra, popüler Alman suç temalı dizilerde sık sık küçük rollerde yer aldı.

2006 ve 2007 yılları Oscar Wilde'in An Ideal Husband Lord Goring rolünü oynarken, 12 yıllık bir aradan sonra Bochum Tiyatrosu'nda sahneye çıktı.

Koch, Yuliya Snigir ile birlikte, Die Hard serisinin beşinci filmi olan Die Hard A Good Day filminde Rus kötü adam olarak rol aldı.

Filmografi

2018 Werk ohne Autor
2018 Tutsak
2016 Take Down
2016 Au nom de ma fille
2016 Agustosta Sis
2015 Danimarkalı Kız
2015 Casuslar Köprüsü
2013 Zor Ölüm: Ölmek İçin Güzel Bir Gün
2013 The Galapagos Affair: Satan Came to Eden (Belgesel – Anlatıcı)
2013 Oktober November
2012 Suspension of Disbelief
2012 O Theos agapaei to haviari
2012 Gölgede
2012 Das Wochenende
2011 Manipulation
2011 Kimliksiz
2011 Albatross
2009 Effi Briest
2008 In jeder Sekunde
2007 Rennschwein Rudi Rüssel 2 - Rudi rennt wieder!
2006 Kara Kitap
2006 Başkalarının Hayatı
2004 Tödlicher Umweg
2004 Remember (Kısa Film)
2003 Das fliegende Klassenzimmer
2002 Amin
2001 Tünel
1999 Gloomy Sunday - Ein Lied von Liebe und Tod
1999 Das Tal der Schatten
1997 High (Kısa Film)
1996 Ein fast perfekter Seitensprung
1995 Flirt
1993 Im Himmel hört Dich niemand weinen
1992 Cosima's Lexikon
1991 Transit

Televizyon

2019 The Name of the Rose
2016 Homeland
2014 Eine Liebe für den Frieden - Bertha von Suttner und Alfred Nobel (TV Filmi)
2013 The Vatican (TV Filmi)
2011 Camelot
2011 Bella Block
2009 Sea Wolf (Mini Dizi)
2007 Auf dem Vulkan (TV Filmi)
2006 The Shell Seekers (Mini Dizi)
2005 Sperling
2005 Speer und er (Mini Dizi)
2004 Stauffenberg (TV Filmi)
2004 Princesse Marie (TV Filmi)
2003 Der letzte Zeuge
2003 Zwei Tage Hoffnung (TV Filmi)
2003 Tauerngold (TV Filmi)
2002 Kollaps (TV Filmi)
2002 Napoléon (Mini Dizi)
2001 Der Tanz mit dem Teufel - Die Entführung des Richard Oetker (TV Filmi)
2001 Die Manns - Ein Jahrhundertroman (Mini Dizi)
2000 Die Rückkehr des schwarzen Buddha (TV Filmi)
1999 Maître Da Costa
1999 L'histoire du samedi
1999 Anwalt Abel
1999 Schwarzes Blut (TV Filmi)
1999 Nanà (TV Filmi)
1999 Die Rache der Carola Waas (TV Filmi)
1999 Der Mörder meiner Mutter (TV Filmi)
1998 Koerbers Akte: Rollenspiel (TV Filmi)
1998 Der Rosenmörder (TV Filmi)
1997 Schimanski
1997 Woanders scheint nachts die Sonne (TV Filmi)
1997 Tödlicher Duft (TV Filmi)
1997 Hollister (TV Filmi)
1997 Hilfe, meine Frau heiratet (TV Filmi)
1997 Gewagtes Spiel (TV Filmi)
1997 Ende einer Leidenschaft (TV Filmi)
1997 Todesspiel (Belgesel TV Filmi)
1996 Die Männer vom K3
1996 Ärzte
1996 Zwei vom gleichen Schlag (TV Filmi)
1996 Fähre in den Tod (TV Filmi)
1996 Die Nacht hat 17 Stunden (TV Filmi)
1996 Die brennende Schnecke (TV Filmi)
1996 Der Mörder und die Hure (TV Filmi)
1996 Les alsaciens - ou les deux Mathilde (Mini Dizi)
1995 Alles außer Mord!
1995 Schrecklicher Verdacht (TV Filmi)
1995 Hart to Hart: Two Harts in 3/4 Time (TV Filmi)
1995 Blutige Spur (TV Filmi)
1994 Wolffs Revier
1994 Rosa Roth
1994 Ein starkes Team
1994 Derrick
1994 Der Alte
1994 Freundinnen (TV Filmi)
1994 Der Mann mit der Maske (TV Filmi)
1993 Hecht & Haie
1993 Ein Fall für zwei
1993 Ein unmöglicher Lehrer (TV Filmi)
1991 Der Tod kam als Freund (TV Filmi)
1990 Der Fahnder
1987 Tatort
1986 Reschkes großer Dreh (Mini Dizi)

Görev Aldığı Yapımlar

Sebastian Koch Fotoğrafları

Sebastian Koch Haberleri