Şebnem Bozoklu

Şebnem Bozoklu

Şebnem Bozoklu
Oyuncu, Yapımcı

Doğum Tarihi: 25.8.1979

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu. 20 Ağustos 1979 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Baba tarafından Ispartalı; anne tarafından Mısır kökenli Siirtli bir ailenin çocuğudur. Çocukluğu İstanbul Suadiye'de geçti. 1996 yılında Kadıköy Kız Lisesi'ni bitirdi. 2000 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu.

2001 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi Oyunculuk Bölümü'nde eğitim almaya başladı ve 2004 yılında mezun oldu. Ardından da 2005-2006 yılları arasında Çisenti Tiyatro'da Sanat Dansı ile Mondi'nin yönetmenliğini yaptı.

2006-2007 yılları arasında TRT'nin Hazır Mısınız? yapımında canlı yayın sunuculuğu yaptı. O yıllarda TRT'nin 'Elma Kurdu' yapımında hem solistlik hem de kukla oynatıcılığı yaptı.
 
23 Eylül 2010 tarihinde evlendiği iç mimar Emre İzer'den 2016 yılında boşandı.

Filmografisi

2017 Tatlım Tatlım
2016 Albüm
2016 Yok Artık!-2
2015 Niyazi Gül Dört Nala
2015 Yok Artık!
2014 İçimdeki İnsan
2014 Soğuk
2005 Vesaire Vesaire
2004 Öğleden Sonra
2003 Belirsizlik Meselesi
2002 Tesadüfi


Televizyon

2016 Altınsoylar
2016 Çifte Saadet
2014 Ulan İstanbul
2013 Cesur Hemşire
2011 Bizim Yenge
2008 Canım Ailem
2008 Derman
2008 Emret Komutanım
2006 Selena

Tiyatro

2006-2007 Ayşegül Hindistan'da, Tiyatro Kılçık
2006-2007 Hamlet, Müjdat Gezen Tiyatrosu
2005-2006 Dikkatli Çocuk, Çisenti Sanat
2004-2005 Alaaddin’in Sihirli Lambası, Çisenti Sanat
2004-2005 Sihirli Flüt Müzikali, Müjdat Gezen Tiyatrosu
2002-2003 Karmakarışık, Müjdat Gezen Tiyatrosu
2003-2004 A. Pantolonun Kemeridir, Müjdat Gezen Tiyatrosu
2002-2003 Yalancı, Müjdat Gezen Tiyatrosu
2006-2007 Böylesi Bir Aşk, Müjdat Gezen Tiyatrosu

Seslendirme yaptığı çalışmalar

2006 TRT, Avrupa Yayın Birliği Çocuk Filmleri
2006 TRT, Kasaba (animasyon karakter seslendirme)
2004 TRT, Gezgin ile Fırfır (animasyon karakter seslendirme)

Yardımcı yönetmenlik 

2005-2006 TiyatroKare, İki Oda Bir Sinan
2003-2004 İstanbul Şehir Tiyatroları, Ben Anadolu

Ödülleri:

2009 36. Hürriyet Altın Kelebek En İyi Kadın Komedi Oyuncusu, Canım Ailem
2010 32. Radyo-Televizyon Gazetecileri Derneği Oskarları – En İyi Kadın Oyuncu ödülü, Canım Ailem

Görev Aldığı Yapımlar

Şebnem Bozoklu Fotoğrafları

Şebnem Bozoklu İle İlgili Haberler