Şebnem Dönmez

Şebnem Dönmez

Şebnem Dönmez
Oyuncu

Doğum Tarihi: 17.5.1974

Doğum Yeri: Salzgitter, Almanya

Türk oyuncu.

1996'da Murat Başoğlu ile sunduğu Sabah Şekerleri ile çıkış yakaladı. Program, bir dönem sabahları yapılan müzik-eğlence programları furyasının öncüsü oldu. Murat Başoğlu ile iyi bir ikili olunca 1997'de Star TV'de Görevimiz Tehlike isimli bir yarışma programı sundular. 1998'de ise Dönmez, Star TV'de bir showgirl olarak tüm hünerlerini sergilediği Cumartesi Gecesi Ateşi'ni sundu.

2000'lerde ise dizi ve sinema dünyasındaki başarılarıyla gündeme geldi. Televizyonda Aslı ile Kerem (2002) ve Ölümsüz Aşk (2003) ile kariyerini sağlamlaştırırken sinema macerası 2002 tarihli bağımsız film Kolay Para Kazanma Kılavuzu ile başladı. 2004'de Neredesin Firuze, 2006'da Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü, 2009'da Vali filmlerinin başrollerinde yer aldı. 2007 yılında BKM'de Oyunun Oyunu isimli tiyatro oyununda beğeni topladı.

Kendisi aynı zamanda Live Earth'ün Türkiye temsilcisi olup Al Gore'un İstanbul'da gerçekleştirdiği toplantıya basın sözcüsü olarak katılmıştır.

2013 yılında kadrosuna dahil olduğu Kuzey Güney dizisinin finaline kadar 'Melda Yalgın' karakterini canlandırmıştır. Sonrasında Med Cezir dizisinde 2 yıl boyunca oynamıştır.

Filmografi

2018 Çakallarla Dans 5
2018 Misafir
2008 Vali
2007 Şrek 3 (Seslendirme)
2007 O Kadın
2005 The Net 2.0
2005 Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?
2003 Neredesin Firuze?
1999 Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü? (Video)

Televizyon

2018 Avlu
2014 Medcezir
2014 Yalan Dünya
2012 Kuzey Güney
2011 Küçük Sırlar
2008 Nerede Kalmıştık
2008 Laf Ebeleri (TV Programı)
2008 Komedi Dükkanı
2008 Eşref Saati
2007 Deliler / Rapor (TV Filmi)
2006 Erkeksen Seyret
2004 Size Baba Diyebilir miyim?
2004 Babam Dadı Olsaydı
2002 Reyting Hamdi
2002 Aslı ile Kerem
2000 Eyvah Kızım Büyüdü
1999 Aşkın Dağlarda Gezer
1996 Sabah Şekerleri (TV Programı)

Görev Aldığı Yapımlar

Şebnem Dönmez Fotoğrafları

Şebnem Dönmez Haberleri