Seda Bakan

Seda Bakan

Seda Bakan
Oyuncu, Sanat Yönetmeni

Doğum Tarihi: 10.10.1985

Doğum Yeri: Kocaeli, Türkiye

Türk oyuncu.

10 Ekim 1985 tarihinde Kocaeli, Gebze’de doğmuştur. Anne tarafı Selanik’li, baba tarafı Saraybosna’lıdır. Bir de ağabeyi vardır. Sakarya Üniversitesi Dış Ticaret Bölümünden mezun oldu. Türker İnanoğlu Kavacık’ta kurduğu TÜRVAK Sinema – TV Eğitim Merkezi'nde eğitim aldı.

Seda Bakan, çeşitli dizilerde rol aldı. Özellikle de “Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi” dizisindeki Eda rolüyle tanındı.

2010 yılında Star TV’de yayınlanmaya başlayan senaryosunu Emrah Serbes'in yazdığı, yönetmenliğini Serdar Akar ve Mustafa Altıoklar‘ın yaptığı “Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi” adlı dizide Erdal Beşikçioğlu, Nejat İşler, Ege Aydan, Sezin Akbaşoğulları gibi oyuncularla birlikte oynamıştır.

Seda Bakan, 2014 yılında STAR TV‘de yayınlanan, başrollerinde Ahmet Kural ve Murat Cemcir‘in rol aldığı “Kardeş Payı” adlı dizide oynadı.

2015 yılında TV8 kanalında yayınlanan sunuculuğunu Acun Ilıcalı‘nın üstlendiği Yetenek Sizsiniz 2015 programında, Eser Yenenler ve Ali Taran ile birlikte jüri üyeliği yapmıştır.

2014 yılında Ali Erel ile evlenmiştir.

Filmografi

2017 Ortak
2017 Arif V 216
2015 Kara Bela
2014 Zaman Makinesi 1973
2013 Behzat Ç. Ankara Yanıyor
2013 Behzat Ç.: Seni Kalbime Gömdüm
2009 Umut

Televizyon

2018 Mehmed: Bir Cihan Fatihi
2016 Bana Sevmeyi Anlat
2015 Yetenek Sizsiniz Türkiye (TV Programı)
2015 Beyaz Gece
2015 Kardeş Payı
2010 Şen Yuva
2010 Makber
2010 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi
2009 Geniş Aile
2009 Adanalı
2007 Sana Mecburum
2008 Pars Narkoterör

Görev Aldığı Yapımlar

Seda Bakan Fotoğrafları

Seda Bakan Haberleri