Şefika Ümit Tolun

Şefika Ümit Tolun

Şefika Ümit Tolun
Oyuncu

Doğum Tarihi: 27.5.1961

Doğum Yeri: İzmir, Türkiye

Türk oyuncu.

1978 yılında İzmir Karataş Lisesi'nden, 1983 yılında da Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Halen Devlet Tiyatroları'nda oyunculuk yapmaya devam etmektedir. Payitaht Abdülhamid (2018), Bir Çocuk Sevdim (2011) ve Kara Ekmek (2015) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2020 Cühenna Nova Prospekt
2013 Su ve Ateş
2013 Halam Geldi
2010 Av Mevsimi
1994 Aylaklar

Televizyon

2018 Payitaht Abdülhamid
2015 Kara Ekmek
2014 Kurt Seyit ve Şura
2012 Muhteşem Yüzyıl
2011 Sırat
2011 Bir Çocuk Sevdim
2007 Kurtlar Vadisi: Terör
2007 Nazlı Yarim
2006 Hisarbuselik
1992 Emret Muhtarım

Görev Aldığı Yapımlar

Şefika Ümit Tolun Fotoğrafları

Şefika Ümit Tolun Haberleri

Portreler