Selen Seyven

Selen Seyven

Selen Seyven
Oyuncu

Doğum Tarihi: 2.4.1986

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Özbek bir anne ve Türk babadan dünyaya gelmiştir. Ankara Yahya Kemal Beyatlı Lisesi mezun olduktan sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü’nü okudu. Selen Seyven Genco dizisiyle tanınmaya başladı. Ardından adını Osman Sınav'ın yönetmenliğini yaptığı Doludizgin Yıllar dizisinde rol aldı. İlk başrol oynadığı filmi Janjan'dır. Sinemada ikinci başrolünü, engelli bir kızı canlandırdığı Abimm filmiyle oynamış ve bu filmin gösterim gününde hayranları kendisi için sinema salonu kapattırmıştır.

Selen Seyven aynı zamanda sanatçı Ezel Akay'ın da yeğenidir.

Filmografi

2017 Baş Belası
2015 Sihirbazlık Okulunda Bir Türk
2015 Aşk Olsun
2010 Bir Gevrek, Bir Boyoz, İki de Kumru
2009 Cankurtaran/İstanbul
2009 Abimm
2006 Janjan
2005 Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?

Televizyon

2015 O Hayat Benim
2014 Kocamın Ailesi
2011 Leyla ile Mecnun
2011 Avrupa Avrupa
2009 Kapalıçarşı
2009 Acemi Müezzin
2008 Doludizgin Yıllar
2007 Genco
2010 Doktorlar
2004 Büyük Buluşma
2002 Sırlar Dünyası / Sır Kapısı

Görev Aldığı Yapımlar

Selen Seyven Fotoğrafları

Selen Seyven İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler