Selim Bayraktar

Selim Bayraktar

Selim Bayraktar
Oyuncu

Doğum Tarihi: 17.6.1975

Doğum Yeri: Kerkük, Irak

Irak asıllı Türk oyuncu.

1975'te Irak'ın Kerkük şehrinde, Türk baba ile Kerkük'lü annenin çocuğu olarak doğan oyuncu, ilkokulu Kerkük'te bitirmiş, 1987 yılında ailesi ile birlikte Türkiye'ye gelmiştir. Önce Eskişehir ardından Antalya'ya yerleşmiş ve lise eğitimini burada almıştır. 

2000 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun olduktan sonra bir süre Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda çalıştı. 2007 yılında ise Antalya Devlet Tiyatrosu'na geçerek çalışmalarına orada devam etti. Tiyatroda Othello, Sırça Kümes ve Bay Kolpert gibi oyunlarda oynadı. 

Televizyonda ise ilk kez 2006 yılında, Köprü isimli dizide canlandırdığı Erdal karakteri ile gözüktü. Ardından 2009'da Bir Bulut Olsam dizisinde Mahmut Paşa karakterini canlandırdı. 2011 yılında yayınlanmaya başlayan tarihi televizyon dizisi Muhteşem Yüzyıl'da canlandırdığı Sümbül Ağa karakteri ile ünlendi. Daha sonra Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda, Kırmızı ve Aşk Sana Benzer sinema filmlerinde oynadı. 

Oyuncu, en son Star TV'de yayınlanan Gecenin Kraliçesi dizisinde Hakan karakterini canlandırmıştır. Ayrıca Onur Ünlü'nün yazıp yönettiği İnternet dizisi olan Görünen Adam'da Eşref Şerif karakterini canlandırmıştır.

Filmografi

2018 Sevgili Komşum
2017 Cingöz Recai
2017 Arada
2016 İstanbul Kırmızısı
2016 Vezir Parmağı
2016 Kanlı Girdap
2015 Orman (Kısa Film)
2014 Kırmızı
2014 Aşk Sana Benzer
2009 Büyük Oyun

Televizyon

2018 Ağlama Anne
2017 Çoban Yıldızı
2017 Ufak Tefek Cinayetler
2017 Görünen Adam
2017 7YÜZ
2015 Gecenin Kraliçesi
2013 Muhteşem Yüzyıl
2009 Bir Bulut Olsam
2007 Köprü

Görev Aldığı Yapımlar

Selim Bayraktar Fotoğrafları

Selim Bayraktar Haberleri