Selim Erdoğan

Selim Erdoğan

Selim Erdoğan
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.4.1972

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Adanalı işçi bir baba ile ev hanımı bir annenin ilk çocuğu olarak 1972 yılında İstanbul'da doğdu. Çocukluğu ve gençliği İzmitte geçti. İlk okulda getirdiği sayısız zayıf üzerine babası tarafından izmitte bir trafik takip bürosunun çaycılığına yerleştirildi. Alt kattaki kocaeli bölge tiyatrosuna merakı yüzünden girdi ve o merak hayatını değiştirdi. Endüstri meslek lisesi 2.sınıfta bir şovda maymun seslendirerek ilk işine başladı. 3 senelik lise 5 senede bitince İstanbul Üniversitesi devlet konservatuvarı tiyatro bölümü'ne İzmit'ten giren ilk kişi oldu.

Konservatuar yıllarında çeşitli projelerde yer almaya başladı. Fatih Erkoç ve Sinan Erkoç şovlarında seslendirme yaptı. 2071 adlı bir projede Rasim Öztekin, Cenk Koray ve Demet Akbağ'la beraber çalıştı. Konservatuarın son yıllarında Dormen Tiyatrosu'na girerek iki sene boyunca Sevgilime Göz Kulak Ol, Komik Para gibi oyunlarda rol aldı.

Seray Sever ile birlikte ATV'de sabah kuşağında yayınlanan İyi Günler adlı programı sundu. Daha sonra Çiçek Taksi adlı televizyon dizisinde iki sene süresince seksen altı bölümde Abuzer karakterini canlandırdı. Çalışmalarına bir yıl ara verdikten sonra tiyatroya geri döndü. Fasulye adlı filmde ilk sinema deneyimini yaşadı.Ve son olarak Murat Aslan yönetmenliğinde Umut filminde karşımıza çıktı.

Filmografisi

2000'ler

  • İffet, 2011
  • Adanalı, 2010
  • Arka Sokaklar, 2009
  • Güldünya, 2009
  • Umut, 2009
  • Kahve Bahane, 2009
  • Aşkım Aşkım, 2008
  • Sıfır Noktası, 2008
  • Hemşire Meri, 2008
  • Muro - Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine, 2008
  • Kurtlar Vadisi Pusu, 2007
  • Kader, 2007
  • Cemile, 2006
  • Hokkabaz, 2006
  • Hayatımın Kadınısın, 2006
  • Rüya Gibi, 2006
  • Canın Sağolsun, 2005
  • Dayı, 2004
  • Vizontele Tuuba, 2003
  • Alacakaranlık, 2003
  • Duvara Karşı, 2003
  • Yarım Elma, 2002
  • Azad, 2002
  • Tatlı Hayat, 2001

1990'lar

  • Fasulye, 1999
  • Dilber, 1999
  • Eşkıya, 1996
  • Çiçek Taksi, 1995

Görev Aldığı Yapımlar

Selim Erdoğan İle İlgili Haberler

Portreler