Selma Blair

Selma Blair

Selma Blair
Oyuncu

Doğum Tarihi: 23.6.1972

Doğum Yeri: Michigan, ABD

ABD'li aktris.

Tam adı Selma Blair Beitner'dir. Annesi Molly Ann hakim ve babası Elliot I. Beitner ise bir avukattı. Liseden mezun olduktan sonra fotoğraf sanatçısı olmak için New York'a taşındı. Ancak fotoğrafçılık yerine The Stella Adler Conservatory and Stonestreet Studios'da oyunculuk eğtimi aldı ve bu yolda ilerledi. Seks Oyunları (1999), Zoe, Duncan, Jack & Jane (1999), Bu Nasıl Sarışın! (2001), Ateşli ve Tatlı (2002), Kill Me Later (2001) ve Storytelling (2001) filmleriyle tanınmıştır.

Filmografi

2019 After
2017 Annem ve Babam
2016 Ordinary World
2016 Anneler ve Kızları
2015 Sex, Death and Bowling
2012 The Woman for Mitt Romney (Kısa Film)
2012 In Their Skin
2012 Columbus Circle
2011 Animal Love (Kısa Film)
2011 The Break In (Kısa Film)
2011 Karanlık At
2011 Aile Ağacı
2010 Full of Regret (Kısa Film)
2008 The Poker House
2008 Hellboy 2 – Altın ordu
2008 Annemin Yeni Sevgilisi
2007 Waz
2007 Purple Violets
2007 Feast of Love
2006 The Night of the White Pants
2006 The Alibi
2005 The Deal
2005 The Big Empty (Kısa Film)
2005 Sis
2005 Belalı Oyun
2004 Kirli Utanç
2004 Hellboy
2004 Babamin kâbusu
2003 Dallas 362
2003 A Guy Thing
2002 Highway
2002 Ateşli ve Tatlı
2001 Storytelling
2001 Kill Me Later
2001 Bu Nasıl Sarışın!
2000 Aşağıdakiler
1999 Seks Oyunları
1998 Girl
1998 Debutante (Kısa Film)
1998 Can't Hardly Wait
1998 Brown's Requiem
1997 Vücut Dili
1997 Two in the Morning (Kısa Film)
1997 Strong Island Boys
1997 Gone Again (Kısa Film)
1997 Çığlık 2 (Seslendirme)
1997 Arresting Gena
1996 The Broccoli Theory

Televizyon

2019 Another Life
2018 Lost in Space
2018 Liverspots and Astronots
2018 Heathers
2016 Bookaboo
2016 American Crime Story
2014 Really
2014 Anger Management
2013 Out There (Seslendirme)
2013 Comedy Bang! Bang!
2012 Web Therapy
2011 Portlandia
2010 Web Therapy
2009 Kath & Kim
2007 Hellboy: Kan ve Demir (TV Filmi – Seslendirme)
2006 Hellboy Fırtınalar Kılıcı (TV Filmi – Seslendirme)
2004 DeMarco Affairs (TV Filmi)
2003 Coast to Coast (TV Filmi)
2002 Sıkı Dostlar
2000 Xena: Warrior Princess
2000 Zoe, Duncan, Jack & Jane
1998 Promised Land
1998 No Laughing Matter (TV Filmi)
1997 Soldier of Fortune, Inc.
1997 Amazon High (TV Filmi)
1996 The Dana Carvey Show
1995 The Adventures of Pete & Pete

Video Oyunu

2008 Hellboy: The Science of Evil (Seslendirme)

Görev Aldığı Yapımlar

Selma Blair Fotoğrafları

Selma Blair Haberleri