Şemsi İnkaya

Şemsi İnkaya

Şemsi İnkaya
Oyuncu

Doğum Tarihi: 13.4.1939

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu. Ticaret Lisesi ve konservatuvarda okudu. Tiyatro sanatçısı Ayten Erman ile evlenip ayrılmıştır. Ozan isminde bir oğlu vardır. Sanat hayatına İ.Ü.T.B. Gençlik Tiyatrosu'nda amatör olarak başlamıştır. İlk oyunu 'Pabuçcu Ahmet'tir. Avni Dilligil, Ulvi Uraz gibi pek çok tiyatroda yetişmiştir. İnkaya, Tiyatro Oyuncuları Derneği (To-Der) üyesi ve denetleme kurulu başkanıdır.

1970 ve 1980'li yıllarda Yeşilçam'da pek çok karakter rollerinde oynamıştır. 1981 yapımı Gırgıriye, 1982 yapımı Görgüsüzler gibi filmlerde çok sevilmiştir. 1998 yılında Üvey Baba dizisinde oynamıştır. 2002 yılında Üvey Baba dizisinden ayrıldıktan sonra Efsane dizisinde Pamir karakterini canlandırdı.

Filmografi

2016 Muhteşem Yüzyıl Kösem
2014 Kertenkele
2014 Kurtlar Vadisi Pusu
2013 Ben Onu Çok Sevdim
2012 Evlerden Biri
2009 Vali
2007 Sinekli Bakkal
2005 Kırık Kanatlar
2004 Zümrüt
2002 İçerideki Mehmet
2002 Efsane
2000 Zart-1 TV
1998 Üvey Baba
1997 Çökertme
1994 Cümbüşiye
1993 Cümbüş Sokak
1992 Mahallenin Muhtarları
1992 Herkesin Hayali
1990 Mesela Dedik
1989 Yarı Şakı Yarı Ciddi
1989 Bir Aşk Bin Günah
1989 Sevdim Cemil
1989 Zehir Hafiye
1989 Talih Kuşu
1987 Biz Doğarken Gülmüşüz
1987 Serbest Kürsü Hüsnü / Cici Kızlar
1987 Damga
1987 Gönülden Gönüle
1987 Hafız Yusuf Efendi
1987 Yarınsız Adam
1986 Kıskıvrak
1986 Aşk Hikayemiz
1986 Ah Bu Kadınlar
1986 Aptallar Çetesi
1986 Gün Doğmadan
1986 Hayat Kadını
1985 Büyük Günah
1985 Fakir Milyoner
1985 Deliye Her Gün Bayram
1984 Alev Alev
1984 Yosma
1984 Taçsız Kraliçe
1984 Gırgıriyede Büyük Seçim
1983 Beyaz Ölüm
1983 Zifaf
1983 Gırgıriyede Cümbüş Var
1982 Adile Teyze
1982 Görgüsüzler
1982 Gözüm Gibi Sevdim
1982 Islak Mendil
1982 Şıngırdak Şadiye
1981 Gırgıriye
1981 Yüz Karası / Şöhretin Sonu
1981 Gırgıriyede Şenlik Var
1980 Zübük
1980 Vazgeç Gönlüm
1980 Tanrıya Feryat
1979 Doktor
1979 Vah Başımıza Gelenler
1979 Canikom
1979 Aşk Şarabı
1979 Bir Çiçek Üç Böcek
1979 Aşk Kadını
1979 Köşe Kapmaca
1978 Hedef
1978 Evlidir Ne Yapsa Yeridir
1978 Çaresiz
1977 Bizim Kız
1976 Bıktım Her Gün Ölmekten
1976 Ne Umduk Ne Bulduk
1976 Kuklalar
1976 Sıralardaki Heyecan
1976 Zühtü (I)
1976 Aman Karım Duymasın
1976 Arabacının Aşkı
1976 Bıktım Bu Hayattan
1976 Evlilik Şirketi
1975 Ah Bu Gençlik
1975 Hababam Git Hababam Gel
1975 Azgın Bakireler
1972 Şehvet Kurbanı
1970 Vur Patlasın Çal Oynasın

Görev Aldığı Yapımlar

Şemsi İnkaya Fotoğrafları

Şemsi İnkaya Haberleri