Şenay Aydın

Şenay Aydın

Şenay Aydın
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.1.1983

Doğum Yeri: Bitlis, Türkiye

1983 Bitlis doğumlu. Sinema dünyası onu yönetmenliğini Handan İpekçi’nin yaptığı “Saklı Yüzler” ile tanıdı. Bu filmde canlandırdığı Zühre karakteri ona iki ayrı ödül getirdi. Daha sonra Ben Hopkins’in yönettiği 2008 Antalya Altın Portakal Film Festivalinde “En iyi Film” ödülünü alan “Pazar, Bir Ticaret Masalı” filminde oynadı. Kanal D’nin popüler dizisi “Öyle bir Geçer Zaman ki” de Filistin’li Amina rolünü canlandırdı.



Filmografisi

  • Öyle Bir Geçer Zaman ki, 2011
  • Şimdiki Zaman, 2011
  • Sonsuz, 2009
  • Kanımdaki Barut, 2009
  • Düğün Şarkıcısı, 2008
  • Merdiven Altı, 2008
  • Pazar - Bir Ticaret Masalı, 2007
  • Saklı Yüzler, 2006

Ödülleri

  • Adana Altın Koza Film Festivali, “Umut Vaad Eden Genç Oyuncu” Ödülü, 2008
  • ÇASOD (Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği) “Umut Vaad Eden Genç Oyuncu” Ödülü, 2008

Görev Aldığı Yapımlar

Şenay Aydın Fotoğrafları

Şenay Aydın İle İlgili Haberler

Portreler