Sera Tokdemir

Sera Tokdemir

Sera Tokdemir
Oyuncu

Doğum Tarihi: 11.4.1981

Doğum Yeri: Mersin, Türkiye

Türk oyuncu.

Mersin'de dünyaya geldi. Babası Ahmet ve annesi Serap Tokdemir'dir. Liseyi Mersin Özel Akdeniz Palmiye Koleji'nde bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu'ndan mezunu olmuştur.

Tiyatroya başlamadan önce Zirve Sanat Merkezi'nde tiyatro, şan ve diksiyon alanlarında ve 2009 yılında Plato Film Okulu'nda Ayla Algan yönetiminde Oyuncu Yönetimi, Beden Dili, Dublaj, Sinema-Dizi-Reklam Oyunculuğu eğitimleri aldı. Birçok sinema, dizi, reklam ve klip çalışmalarında yer alan oyuncu 2010 yılında Elbiseler Fora ekibine katılmıştır.

İlk kez 2009 yılında Ey Aşk Nerdesin isimi dizide konuk oyuncu olarak rol almış ve profesyonel oyunculuğa adım atmıştır. Asıl tanınırlığı ise 2010-2012 yılları arasında rol aldığı Kanıt dizisinde Zeynep ve 2011-2012 yılları arasında yayınlanan Hayat Devam Ediyor dizisinde ise Zeliha Bakırcı karakterleriyle olmuştur. İlk başrolünde ise 2012 yılında vizyona giren Bana Bir Soygun Yaz filminde Papatya karakterini canlandırmıştır.

Filmografi

2020 Aşk Çağırırsan Gelir
2019 Müfreze
2019 Mucize Aşk
2015 Bizim Hikaye
2013 Su ve Ateş
2012 Bana Bir Soygun Yaz
2010 Çakallarla Dans
2009 Aşk Geliyorum Demez

Televizyon

2017 Diriliş Ertuğrul
2016 Kertenkele
2014 Böyle Bitmesin
2014 Analı Oğullu
2013 Yüksek Giriş
2013 Ben de Özledim
2012 Kanıt
2012 Hayat Devam Ediyor
2009 Ey Aşk Nerdesin
2009 Kapalıçarşı
2009 İstanbul Çocukları
2009 Hırçın Kız Kadife (TV Filmi)


Görev Aldığı Yapımlar

Sera Tokdemir Fotoğrafları

Sera Tokdemir Haberleri

Portreler


Vizyondakiler