Serap Aksoy

Serap Aksoy

Serap Aksoy
Oyuncu

Doğum Tarihi: 24.6.1964

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu ve eski bakan Aydın Güven Gürkan'ın eski eşi. 

C Blok, İki Kadın ve Piano Piano Bacaksız filmlerinde başrol oynamıştır.

İstanbul Devlet Konservatuarı Bale bölümü mezunu olan sanatçı, Münih Müzik Akademisi'nde bale, Devlet Opera ve Balesi'nde profesyonel dansçılık eğitimleri almış ve bale yapmıştır. Sinema filmleri ve tv dizilerinde rol almakta, sunuculuk yapmaktadır. Serap Aksoy Çasod üyesidir. Politikacı Aydın Güven Gürkan'la, Gürkan'ın ölümüne dek evli kalmıştır.

Ödülleri
29. Antalya Film Şenliği, 1992, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu İki Kadın
Siyad, 1974, En iyi Drama, Mısır

Filmografisi
Yağmur: Kıyamet Çiçeği- 2014 (Güllü)
Sonsuz - 2009 (Sevim)
Kül ve Ateş (TV) - 2009 (Ayten İsfendiyar)
Kilit - 2007
Karayılan (TV) - 2007 (Belkıs)
Hatırla Sevgili (TV) - 2006 (Berrin Menderes)
Aşka Sürgün (TV) - 2005 (Ahuzar Azizoğlu)
Aşk Yolu (TV) - 2005 (Nigar Yalçıner)
Hayal Kurma Oyunları - 1999 (Anne)
Aşk Üzerine Söylenmemiş Her şey - 1995
Geçmişin İzleri (TV) - 1994
C Blok - 1993 (Tülay)
İki Kadın - 1992
Piano Piano Bacaksız - 1992 (Kâmile)
Kantodan Tangoya - 1989
Yer Demir Gök Bakır - 1987 (Taşbaş'ın Karısı)
Yaprak Dökümü (TV) - 1987 (Fikret)
Değirmen - 1986 (Nadya)
Kartallar Yüksek Uçar (TV) - 1983 (Mebrule Karabulut)

Görev Aldığı Yapımlar

Serap Aksoy Fotoğrafları

Serap Aksoy İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler