Seray Gözler

Seray Gözler

Seray Gözler
Oyuncu

Doğum Tarihi: 28.8.1961

Doğum Yeri: Adana, Türkiye

Türk oyuncu.

Tam adı Seray Gözler Yeniay'dır. Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro bölümünden mezun olmuştur. Süper Baba'da oynadığı Şule, Yabancı Damat'ta oynadığı Hayriye ve Zoraki Koca'daki Sevim Abla rolleriyle tanınır. Sanatçı 2002 yılında Kaktüs Çiçeği'ndeki rolü ile Afife Jale Tiyatro Ödülü'nü (En İyi Komedi Kadın Sanatçısı) ve 2011 yılında İki Çarpı İki oyunundaki rolü ile İsmet Küntay Tiyatro Ödülü'nü (En iyi Kadın Sanatçı) kazanmıştır.

İstanbul Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü oyuncusu olan sanatçı, çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol almaktadır. Devlet tiyatrosu sanatçısı Saydam Yeniay ile evli olup Ege isminde bir erkek çocuk sahibidir.

Filmografi

2018 Bebek Geliyorum Demez
2017 Babam
2014 Meleklerin Mucizesi
2013 Gerçekten Mavi
1991 Aldatacağım / Kaderimsin
1987 Yağmur Kaçakları
1985 Cilalı İbo Beni Anneme Götür

Televizyon

2018 Elimi Bırakma
2017 Tutsak
2017 Hayat Şarkısı
2014 Aşktan Kaçılmaz
2013 Bir Yastıkta
2012 Sultan
2010 Halil İbrahim Sofrası
2009 Son Bahar
2007 Zoraki Koca
2008 Arka Sokaklar
2004 Yabancı Damat
2004 Aynalar
1997 Böyle mi Olacaktı?
1993 Yalancı (TV Filmi)
1993 Süper Baba
1992 Yağmur Beklerken
1990 Kuş Sayfaları
1989 Ayaşlı ve Kiracıları
1988 Bir Tren Yolculuğu (TV Filmi)
1986 Çalıkuşu

Tiyatro

2009 İki Çarpı İki
2001 Kaktüs Çiçeği
1996 Orkestra (oyun)
1995 Giydirici
1994 Cadı Kazanı
1993 Don Juan
1992 Uykulu Gözler
1991 Umut Cinayeti
1991 Düdüklüde Kıymalı Bamya
1988 Oyunun Oyunu
1987 Cimri
1991 Umut Cinayeti
1986 Lodos (oyun)
1985 Ah Şu Gençler
1984 Sevgili Doktor

Ödülleri

2011 İsmet Küntay Tiyatro Ödüllleri - Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu, İki Çarpı İki
2001 Afife Tiyatro Ödülleri - Yılın En Başarılı Komedi Kadın Oyuncusu, Kaktüs Çiçeği

Görev Aldığı Yapımlar

Seray Gözler Fotoğrafları

Seray Gözler Haberleri