Sercan Badur

Sercan Badur

Sercan Badur
Oyuncu

Doğum Tarihi: 30.10.1990

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk dansçı ve oyuncu.

Oyunculukla 12 yaşında İspirtohane Kültür Merkezi’nde aldığı eğitimle tanıştı. Lise boyunca dans kurslarına katıldı ve performans yarışmalarından ödüller kazandı. 2008 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nü kazandı.

Üniversite eğitimine devam ederken Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde yer alarak TV kariyerine de adım attı. Hemen ardından ünlü Amerikan komedi sitcom'u Cosby Show'un Türkiye uyarlaması olan Canımın İçi dizisinde rol aldı.

2017 tiyatro sezonunda rol aldığı Kürk Mantolu Madonna oyununda canlandırdığı Yazar karakteriyle Yılın En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. Aynı yıl Cartoon Network’un İspanya’da çektiği “Ben 10” yarışmasının sunuculuğunu üstlendi.

Bu süreçte Karanlıktakiler, Atlıkarınca, El Yazısı ve Arif V 216 sinema filmleriyle kendini beyazperde de gösterdi.

Filmografi

2020 Soygun Oyunu: Büyük Vurgun
2019 Annem
2018 Arif V 216
2015 Uzaklarda Arama
2012 El Yazısı
2012 Dedeler En İyisini Bilir (Kısa Film)
2010 Atlıkarınca
2009 Karanlıktakiler

Televizyon

2018 Masum Değiliz
2016 Babam ve Ailesi
2016 Güllerin Savaşı
2012 Son Yaz Balkanlar 1912
2012 Canımın İçi
2010 Öyle Bir Geçer Zaman ki

Görev Aldığı Yapımlar

Sercan Badur Fotoğrafları

Sercan Badur Haberleri