Serdar Orçin

Serdar Orçin

Serdar Orçin
Oyuncu

Doğum Tarihi: 21.1.1976

Doğum Yeri: Bayburt, Türkiye

Türk oyuncu.

Tiyatroya Mehmed Beyazıd Lisesi'nde okurken başladı. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde tiyatro eğitimi aldı. 2000 yılında İstanbul Şehir Tiyatrolarına girdi. Oyunculuk hayatı boyunca İstanbul Şehir Tiyatroları'nın yanı sıra birçok tiyatroda çalıştı. Çalıştığı tiyatrolar içinde İstanbul Devlet Tiyatrosu, D.A.T. production, Yayla Sanat Merkezi, Yeditepe Oyuncuları, İstanbul Kraliyet Tiyatrosu vardır. İstanbul Kraliyet Tiyatrosu'nun kuruluş çalışmalarında bulunmuş ve ilk oyununda oynamıştır. 2000 yılından bu yana yeni dönem Türk sinemasında birçok sinema filminde oynamıştır. Ulusal festivallerin yanı sıra Cannes, Montreal, BFI London gibi uluslararası festivallerde başarı kazanmış yapımlarda yer almıştır. Başrolünü paylaştığı Can filmi Sundance Film festivali uluslararası yarışma bölümüne Türkiye'den katılan ilk film olup Jüri özel ödülüyle dönmüştür. 2007 yılında ağır bir trafik kazası geçirmiştir. 2014'te Akıl Kârı adlı yarışmada jüri görevi yapmıştır.

Filmografi

2018 Borç
2018 Dünya 2222 (Kısa Film)
2014 İtirazım Var
2014 Bana Adını Sor
2012 Seni Seviyorum Tülsü (Kısa Film)
2012 Musa (Kısa Film)
2012 Karnaval
2012 Gözetleme Kulesi (Seslendirme)
2012 Eve Dönüş: Sarıkamış 1915
2012 Bu Son Olsun
2011 İz
2011 Türkan
2011 Devrimden Sonra
2011 Can
2009 Sonsuz
2009 Kıskanmak
2008 Ölüler (Kısa Film)
2008 Ali'nin Sekiz Günü
2006 Barda 
2005 Yolda / Rüzgar Geri Getirirse
2003 Bekleme Odası
2002 Sır Çocukları
2002 Abdülhamit Düşerken
2001 Yazgı
1998 Üçüncü Sayfa

Televizyon

2018 Mehmed: Bir Cihan Fatihi
2017 Kayıtdışı
2017 Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz
2016 Oyunbozan
2015 Beş Kardeş
2014 Ulan İstanbul
2013 Galip Derviş
2013 Muhteşem Yüzyıl
2012 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi
2011 Sen de Gitme
2010 Mükemmel Çift
2009 Haneler
2008 Hastasıyız (TV Filmi)
2005 Tombala (TV Filmi)
2005 Gümüş
2004 Hayalet
2003 Mühürlü Güller
2002 Gülbeyaz
2000 Yedi Numara
2000 Köçek (TV Filmi)
2000 Artık Çok Geç (TV Filmi)

Tiyatro

Alemdar (oyun)
Maskeliler
Keşanlı Ali Destanı
Hastasıyız
Kantocu
Lüküs Hayat
Candan Can Koparmak
3.Richard
Othello
Schwayk İkinci Dünya Savaşında
Kafkas Tebeşir Dairesi
Barışa Şans Verin
Atatürk ve Çocuk
Çevreci Prens
Düşler Sirki
İsli Sisli Pis Puslu
Oz Büyücüsü
Sihirli Kitap 
Kalbin Sesi
Sokağa Çıkma Yasağı
Sabaha Az Kala
Atları da Vururlar
Hababam Sınıfı (oyun)
Fil Hamdi
Kadı (Oyun)

Ödülleri

2015 10. Kemal Sunal Kültür ve Sanat Ödülleri - Yılın En İyi Tiyatro Oyuncusu, On İki Öfkeli Adam
2014 19. Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Eve Dönüş - Sarıkamış 1915
2013 4. Malatya Uluslararası Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Eve dönüş - Sarıkamış 1915
2009 13. Afife Tiyatro Ödülleri - Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu, Maskeliler
2002 7. Sadri Alışık Ödülleri - Umut Veren Oyuncu Ödülü, Yazgı
2001 38. Antalya Altın Portakal Film Festivali - Jüri Özel Ödülü, Yazgı
2001 13. Ankara Uluslararası Film Festivali - Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu, Yazgı
2001 13. Ankara Uluslararası Film Festivali ÇASOT Jüri Özel Ödülü, Yazgı

Görev Aldığı Yapımlar

Serdar Orçin Fotoğrafları

Serdar Orçin Haberleri