Sergey Loznitsa

Sergey Loznitsa

Sergey Loznitsa
Görüntü Yönetmeni, Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 5.9.1964

Doğum Yeri: Baranovichi, Beyaz Rusya

Ukraynalı senarist, yapımcı ve yönetmen.

1987'de Kyiv Polytechnic Institute Matematik bölümünden mezun oldu. 1987 ile 1991 yılları arasında Institute of Cybernetics'de çalıştı. Tasarım yapımı ve yapay zeka gibi sistemler geliştirdi, Japonca çevirmenliği yaptı. 1991'de Gerasimov Sinematografi Enstitüsü Sinema Yönetmenliği bölümüne girdi ve 1997'de mezun oldu. 2000 yılında Saint Petersburg'ta belgesel film yönetmeni olarak çalıştı. 2001'de ailesi ile Almanya'ya taşındı.

2010'da yönetmenliğini yaptığı My Joy filmi Cannes Film Festivali ana yarışma bölümüne seçildi. 2012 yapımı In the Fog Cannes Film Festival'inde altın palmiye için yarıştı. 2014 yılında Maidan filmi dünya prömiyerini Cannes'da yaptı.

Filmografi

Yönetmen

2018 The Trial (Belgesel)
2018 Donbass
2018 Den' Pobedy (Belgesel)
2017 Uysal Bir Ruh
2016 Austerlitz (Belgesel)
2015 Sobytie (Belgesel)
2015 The Old Jewish Cemetery (Kısa Belgesel)
2014 Ponts de Sarajevo
2014 Maidan (Belgesel)
2013 Pismo (Kısa Belgesel)
2012 O Milagre de Santo Antonio (Kısa Belgesel)
2012 Sislerin Içinde
2010 Schaste moe
2010 L'usage du monde: Vol. 1 (Belgesel Video)
2008 Severnyy svet (Belgesel)
2008 Sweet Sixties (Belgesel)
2008 Predstavlenie (Belgesel)
2006 Artel (Kısa Belgesel)
2006 Blokada (Belgesel)
2004 Fabrika (Kısa Belgesel)
2003 Peyzazh (Belgesel)
2002 Poselenie (Belgesel)
2002 Portret (Kısa Belgesel)
2000 Polustanok (Kısa Belgesel)
1999 Zhizn, osin (Kısa Belgesel)
1996 Segodnya my postroim dom (Kısa Belgesel)

Senaryo

2018 Donbass
2018 Den' Pobedy (Belgesel)
2017 Uysal Bir Ruh
2015 Sobytie (Belgesel)
2013 Pismo (Kısa Belgesel)
2012 Sislerin İçinde
2010 Schaste moe
2010 L'usage du monde: Vol. 1 (Belgesel Video)
2003 Peyzazh (Belgesel)
2002 Poselenie (Belgesel)

Yapımcı

2018 The Trial (Belgesel)
2018 Donbass
2018 Den' Pobedy (Belgesel)
2017 Uysal Bir Ruh
2015 Sobytie (Belgesel)
2015 The Old Jewish Cemetery (Kısa Belgesel)
2014 Maidan (Belgesel)
2013 Pismo (Kısa Belgesel)

Görev Aldığı Yapımlar

  • Donbass, 2018, Yönetmen, Senarist, Yapımcı
  • Meydan, Maidan / Maïdan, 2014, Yönetmen, Yapımcı, Görüntü Yönetmeni
  • Sislerin İçinde, In The Fog, 2012, Yönetmen, Senarist

Sergey Loznitsa Fotoğrafları

Sergey Loznitsa Haberleri

Portreler


Vizyondakiler