Sergi López

Sergi López

Sergi López
Oyuncu

Doğum Tarihi: 22.12.1965

Doğum Yeri: Barcelona, İspanya

İspanyol aktör.

Tam adı Sergi López i Ayats'tır. Barcelona'da Els Pastorets adlı oyunla tiyatroya ve tiyatro eğitimine başladı fakat eğitimini Fransa'da Jacques Lecoq okulunda tamamladı. Katalanca, İspanyolca ve Fransızca bilmektedir.

Profesyonel oyunculuğa La petite amie d'Antonio adlı 1992 yapımı filmle başladı. 1997 yapımı Western filmiyle adını duyurmayı başardı. Bu filmdeki rolüyle Umut Veren Erkek Oyuncu dalında Cesar ödüllerine aday gösterildi. 1999 yılı yapımı Une liaison pornographique filmiyle En İyi Erkek Oyuncu dalında Venedik Film Festivali Pasinetti Ödülü ve 2000 yılı yapımı Harry, un ami qui vous veut du bien Cesar Ödülünü kazanmıştır.

Filmografi

2019 La innocència
2019 Soil (Kısa Film)
2019 Staff Only
2019 7 raons per fugir
2018 Raiva
2018 Mutlu Lazzaro
2018 Escapada
2018 Don Kişot'u Öldüren Adam
2018 Black is Beltza
2017 La vida lliure
2016 Quatretondeta
2016 La propera pell
2016 En amont du fleuve
2016 Dört Kadın Bir Hayat
2015 Mükemmel Bir Gün
2015 Vingt et une nuits avec Pattie
2015 Un dia perfecte per volar
2015 Transeúntes
2015 Segon origen
2015 Les rois du monde
2015 Faut savoir se contenter de beaucoup
2014 Geronimo
2014 El Niño
2014 Dos a la carta
2014 Murieron por encima de sus posibilidades
2014 Le beau monde
2013 Turf
2013 La tendresse
2013 Ismael
2013 Adalet İçin
2012 Tango libre
2012 Dubaï Flamingo
2011 Şeytanın Yüzü
2011 Manel: Aniversari (Kısa Video)
2011 Chez Gino
2011 Av
2010 Rendez-vous avec un ange
2010 Pa negre
2010 Le café du pont
2010 Kadın İsterse
2009 Ricky
2009 İhanet
2009 Primer contacte (Kısa Film)
2009 Petit indi
2009 Map of the Sounds of Tokyo
2009 Les derniers jours du monde
2009 La régate
2008 Parc
2007 La maison
2006 Pan'in Labirenti
2005 Mutluluğun Resmi
2005 Les mots bleus
2004 Chemins de traverse
2003 Un petit service (Kısa Film)
2003 Rencontre avec le dragon
2003 Janis et John
2002 Les femmes... ou les enfants d'abord...
2002 Kirli Tatlı Şeyler
2002 İki Yabancı
2002 Filles perdues, cheveux gras
2001 Te quiero
2001 Sólo mía
2001 Reines d'un jour
2001 Le lait de la tendresse humaine
2001 Hombres felices
2001 El cielo abierto
2000 Toreros
2000 Morir (o no)
2000 Harry, un ami qui vous veut du bien
2000 Arde amor
1999 Une liaison pornographique
1999 Rien à faire
1999 Lisboa
1999 La nouvelle Ève
1999 Entre las piernas
1999 Ataque verbal
1998 Carícies
1997 Western
1997 Rouen, cinq minutes d'arrêt (Kısa Film)
1997 Marion
1995 ...à la campagne
1994 Ciudad Baja
1992 La petite amie d'Antonio

Televizyon

2018 Si no t'hagués conegut
2013 Descalç sobre la terra vermella (Mini Dizi)
2009 Euskolegas
1997 Estació d'enllaç
1995 Les années lycée

Görev Aldığı Yapımlar

Sergi López Fotoğrafları

Sergi López Haberleri