Serhat Kılıç

Serhat Kılıç

Serhat Kılıç
Oyuncu

Doğum Tarihi: 8.7.1975

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Türk oyuncu.

Tam adı Serhat Mustafa Kılıç'tır. 1994 yılında kazandığı Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro bölümünden 1998 yılında mezun oldu. 1992’den 2001’e kadar farklı tarihlerde radyo programcılığı yaptı. 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Reji üzerine yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2004-2005 yıllarında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak ders verdi. İlk profesyonel oyunu Ankara Sanat Tiyatrosu'da Rutkay Aziz rejisiyle 1998 Ariel Doffman’ın Kayıplar (Dullar) oyunuydu. 1999-2000 sezonunda Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda çalıştı. Aynı yıl Diyarbakır Şehir Tiyatroları'nda sahne ve oyunculuk dersi verdi ve bu kurumda Barış Adası adlı oyunu yönetti.

2002 yılında mecburi hizmetini tamamlamak üzere Erzurum Devlet Tiyatrosu'na oyuncu olarak atandı. 2006 yılında Erzurum Devlet Tiyatrosu'ndaki görevine devam ederken tiyatro ve televizyon çalışmalarını İstanbul'da Tiyatro Dot, BKM gibi tiyatrolarda sürdürdü. 2008 yılında Devlet Tiyatroları'ndaki görevinden istifa ederek çalışmalarına İstanbul’da devam etmeye başladı. 2009-2010 sezonunda İntiharın Genel Provası adlı oyun ile İstanbul Şehir Tiyatrosu'na katıldı. 2012 yılı itibarıyla Elif Neylan Levent ile birlikte Cat&Dogs adlı bir prodüksiyon şirketi kurmuştur.

Seksenler dizisinde canlandırdığı Ergun Plak karakteriyle tanınmış ve sevilmiştir.

Filmografi

2015 Robinson Crusoe & Cuma
2015 Baskın: Karabasan
2013 Kış Uykusu
2011 Elia's Journey
2010 Veda
2008 Nokta

Televizyon

2017 Çember: Şehrin Günahları (TV Filmi)
2017 Çember: Oyunu Bozuyorum (TV Filmi)
2017 Çember: Evimdeki Yabancılar (TV Filmi)
2017 Çember: Acı İntikam (TV Filmi)
2017 Söz
2016 Seksenler
2010 Heberler
2010 Ezel
2009 Yol Arkadaşım
2009 Benim Annem Bir Melek
2007 Hatırla Sevgili
2000 Bizim Evin Halleri

Görev Aldığı Yapımlar

Serhat Kılıç Fotoğrafları

Serhat Kılıç Haberleri