Serhat Teoman

Serhat Teoman

Serhat Teoman
Oyuncu, Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 4.6.1983

Doğum Yeri: Diyarbakır, Türkiye

Türk dizi, film ve tiyatro oyuncusu.

Ailesi İzmirlidir. Babasının astsubaylık görevi nedeniyle bulundukları Diyarbakır'da dünyaya gelmiştir. Daha sonra Bartın ve Kayseri'nin ardından tekrar İzmir'e taşınmış orta öğrenimini ve liseyi burada tamamlamıştır. 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Oyunculuk Ana Sanat Dalından mezun oldu. Yüksek lisansını Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümünde yapan Teoman 2000′li yılların başından beri televizyon sektöründe yer alıyor. Aynı zamanda Tiyatroda yapan genç oyuncu Kuzey Güney dizisinde canlandırdığı Burak Çatalcalı karakteri ile dikkatleri üzerine çekti. Serhat Teoman Acil Aşk Aranıyor dizisinde Dr. Sinan'ı canlandırmıştır ve Kaçın Kurası isimli dizide Barış'ı canlandırmıştır. Son olarak Anne dizisindeki Komiser Sinan karakterini canladırmıştır.

Tiyatro hayatına arkadaşları Buğra Gülsoy, Fatih Sönmez ve Emre Erkan'la birlikte kurduğu Tiyatro Kutu ile devam etmiş, Tiyatro Kutu'nun kapanmasının ardından Emre Erkan'la birlikte kurdukları GET Yapım ile sinema ve tiyatro çalışmalarına devam etmektedir.

Filmografi

2016 Mahalle (Ayrıca Senarist, Yapımcı ve Yönetmen)
2009 Son Karar

Televizyon

2016 Kaçın Kurası
2016 Anne
2015 Acil Aşk Aranıyor
2013 Bugünün Saraylısı
2012 Kuzey Güney
2011 Gün Akşam Oldu
2010 Bitmeyen Şarkı
2009 Uygun Adım Aşk
2008 Kız Takımı
2008 Hepimiz Birimiz İçin
2008 Gece Gündüz
2007 Yemin
2006 Yalancı Yarim
2006 Ahh İstanbul
2005 Kanlı Düğün
2004 Avrupa Yakası
2003 Kurşun Yarası

Görev Aldığı Yapımlar

Serhat Teoman Fotoğrafları

Serhat Teoman Haberleri