Serhat Tutumluer

Serhat Tutumluer

Serhat Tutumluer
Oyuncu

Doğum Tarihi: 29.6.1972

Doğum Yeri: Eskişehir, Türkiye

1972 yılında Eskişehir’ de doğdu. Eğitimine 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde başlayıp, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünde tamamladı .


1995 – 1997 yılları arasında Ankara Devlet Tiyatrosu’nda çalıştı. 1997 yılından bu yana Kocaeli Şehir Tiyatrosu’nda sürdürdüğü görevine 2008/2009 sezonu itibariyle ara vermiş olan Serhat Tutumluer halen istanbul'da kurucularından biri olduğu Talimhane Tiyatrosu'nda oyunlar oynamaktadır.

Filmografisi
  • Umutsuz Ev Kadınları, 2011
  • Güneydoğudan Öyküler Önce Vatan, 2010
  • Kıskanmak, 2009
  • Kül ve Ateş, 2009
  • Devrim Arabaları, 2008
  • Ay Işığı, 2008
  • Ara, 2007
  • Ezo gelin, 2007
  • Erkekler Ağlamaz, 2006
  • Esir Kalpler, 2006
  • Cenneti Beklerken, 2005
  • Büyü, 2004
  • Sahra, 2004
  • Kasırga İnsanları, 2004
  • Çaylak, 2003
  • Tersine Akan Nehir, 1995
Tiyatro Oyunları
  • Yastık Adam (Mehmet Ergen)
  • Kız Tavlama Sanatı (Talimhane Tiyatrosu-Mehmet Ergen)
  • Oyunun Oyunu (İstanbul BKM - Mehmet Ergen)
  • Bir Sevda Türküsü (Ankara Devlet Tiyatrosu - Ejder Akışık)
  • Budala (Ankara Devlet Tiyatrosu - Bozkurt Kuruç)
  • Giordano Bruno (Ankara Devlet Tiyatrosu - Erhan Gökgücü)
  • Küçük Nasrettin - Kukla Oyunu (Ankara Devlet Tiyatrosu - Soner Ağın)
  • Aşk Delisi (Aksanat - Mehmet Ergen)
  • Bir de Yolluk (Aksanat - Mehmet Ergen)
  • Küller Küllere (Aksanat - Mehmet Ergen)
  • Hamlet (İzmit Şehir Tiyatrosu - Işıl Kasapoğlu)
  • Sokağa Çıkma Yasağı (İzmit Şehir Tiyatrosu - Cüneyt Çalışkur)
  • Hakimiyet-i Milliye Aşevi (İzmit Şehir Tiyatrosu - Cüneyt Türel)
  • Nasrettin Hoca (İzmit Şehir Tiyatrosu - Işıl Kasapoğlu ve Melih Düzenli)
  • Kuvayi Milliye Destanı - Kukla Oyunu (İzmit Şehir Tiyatrosu - Melih Düzenli)
  • Üç Kuruşluk Opera (İzmit Şehir Tiyatrosu - M.Kith Kay)
  • Karar Kimin (İzmit Şehir Tiyatrosu - Şakir Gürzumar)
  • İsli Sisli Pis Puslu (İzmit Şehir Tiyatrosu - Yaşar Özveri ve Yücel Ertan)
  • Bahar Noktası (İzmit Şehir Tiyatrosu - Yücel Ertan)
  • Şahmeran Hikayesi - Gölge Kukla Oyunu (İzmit Şehir Tiyatrosu - Ebru Kara Dehekli)
  • Cimri (İzmit Şehir Tiyatrosu)
  • Yedi Cüceler ve Dev (Eskişehir - Çocuk Oyunu)
Ödülleri
  • 27.Uluslararası İstanbul Film Festivali, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Ara)
  • 14.Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Devrim Arabaları) (Taner Birsel, Ali Düşenkalkar, Selçuk Yöntem, Halit Ergenç, Altan Gördüm ve Onur Ünsal ile beraber)

Görev Aldığı Yapımlar

Serhat Tutumluer Fotoğrafları

Serhat Tutumluer Haberleri