Şerif Erol

Şerif Erol

Şerif Erol
Oyuncu

Doğum Tarihi: 8.10.1963

Doğum Yeri: İzmir, Türkiye

Türk oyuncu, senarist ve seslendirme sanatçısı.

Lisede fizik öğretmeninin sınıfına 'Sizden fizikçi olmaz' demesiyle fizikçi olmaya karar verip Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü'nü kazanmıştır. Aslında fizik üzerine çalışmak istemediğini anlayıp ekonomi bölümüne geçmiştir. Uzun süre Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları bünyesinde oynamıştır ve 1997 yılından itibaren Açık Radyo'ya girişmiştir.

Tiyatroya olan isteğinden ötürü tiyatro eğitimi almış ve dersler vermiştir. Bu sıralarda Nişantaşı'nda bulunan Stüdyo Oyuncuları Tiyatro alanında oyunlar oynamıştır. 2008 yılında da Stüdyo Oyuncuları'nda olmak üzere 'Karanlık Korkusu' adlı oyununu sürdürmüş ve 2014 yılında Bilgi Üniversitesi'nde kurulan Krek Tiyatro'sunda 'Babamın Cesetleri' adlı tiyatroda başrolü oynamıştır. 2000 yılından itibaren Bir İstanbul Masalı, Hırsız Polis ve Bıçak Sırtı adlı dizileri yazmış ve son dönemde Şeref Meselesi adlı dizinin bölümlerinde 'Hasan Kılıç' rolünü oynamıştır. Bir dönem TRT'de seslendirme de yapmıştır.

Filmografi

2018 Kapı
2018 Aşk Bu mu?
2017 Yol Ayrımı
2008 Süt
2008 Bahtı Kara
2001 Işık Sesini Arıyor (Seslendirme)
1996 Tabutta Rövaşata
1992 Seni Seviyorum Rosa
1992 Otel (Kısa Film)

Televizyon

2017 Kadın
2016 Hangimiz Sevmedik
2015 Kalbim Ege'de Kaldı
2014 Şeref Meselesi
2014 Babamın Cesetleri

Senaryo

2012 Koyu Kırmızı
2007 Bıçak Sırtı
2006 Hırsız Polis
2003 Bir İstabuk Masalı

Ödülleri

2017 21. Afife Tiyatro Ödülleri - Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu, Vanya, Sonya, Maşa ve Spike

Görev Aldığı Yapımlar

Şerif Erol Fotoğrafları

Şerif Erol Haberleri