Serkan Altunorak

Serkan Altunorak

Serkan Altunorak
Oyuncu

Doğum Tarihi: 24.12.1976

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Türk oyuncu ve seslendirme sanatçısı. Tam adı Serkan Demir Altunorak'tır.

Hacettepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunudur. Daha sonra Boğaziçi Üniversitesi'nde konservatuvarın güzel sanatlar bölümünü bitirdi.

1999 yılında Ayrılsak da Beraberiz'de Unisex Bekir, 2004 yılında Aşk Oyunu'nda Sarp, 2006 yılında İmkansız Aşk'ta Cem, yine 2006 yılında Gomeda'da Tolga, 2007 yılında Kara Duvak'ta Merdan'ı canlandıran oyuncu, 2008 yılında ise Sınıf dizisinde Umut karakterini ve DOT'ta Kürklü Merkür oyununda Eliot karakterini canlandırdı. Bu aralarda Melekler Korusun adlı dizide bir konservatuvar öğretmenini canlandırdı. 

Fatih Akın'ın Sezen Aksu'nun 'Yanmışım Sönmüşüm Ben' şarkısına çektiği klipte rol aldı. Karım ve Annem, Yaseminname ve Çocuklar Duymasın dizilerinde de konuk oyuncu olarak rol almışlığı vardır.
2006 yılının ekim ayında, Ebru Gündeş ile birlikte rol aldığı İmkansız Aşk dizisinin bir sahnesinde rol gereği rus ruleti oynaması gerekiyordu. Tabancayı kafasına dayayan Serkan Altunorak, tetiği çektiği anda kanlar içinde yere yığılmıştı. Kuru sıkı tabancanın dolu unutulması yüzünden ağır yaralandı ve uzun süre tedavi gördü. Dizi ise yayından kaldırıldı.

2011 yılında yayın hayatına başlayan Muhteşem Yüzyıl adlı diziye üçüncü sezonda Taşlıcalı Yahya rolü ile dahil olmuştur.

Ayrıca Warner Bros'un ünlü çizgi film kahramanı Bugs Bunny'yi de seslendirmiştir.

Filmografi

2018 Cebimdeki Yabancı
2012 htr2b Dönüşüm
2007 Benim ve Roz'un Sonbaharı
2006 Gomeda
1998 Kaç Para Kaç

Televizyon

2018 7YÜZ
2017 Cesur Ve Güzel
2015 Evli ve Öfkeli
2014 Aşkın Kanunu
2012 Şüphe
2011 Muhteşem Yüzyıl
2011 Bir Günah Gibi
2010 The Pasific
2009 Melekler Korusun
2008 Sınıf
2007 Kara Duvak
2007 İmkansız Aşk
2004 Yağmur Zamanı
2004 Karım ve Annem
2002 Çocuklar Duymasın
2001 Ayrılsak da Beraberiz

Seslendirme

2004 Eve Dönüş
2004 Ekip 49
2004 Efsane
2004 Avrupa Muhabbeti
2003 Soğuk Dağ
2003 Karayip Korsanları: Siyah İncinin Laneti
2003 Gizemli Nehir
2003 Eski Dostlar
2002 Tersyüz
2002 Beni Unutma
2002 28 Gün Sonra
2002 Pokemon 3
2001 Görev Mars
2000 Düşlerin Efendisi
1999 Altın Makas
1998 İnce Kırmızı Hat
1997 Batman ve Robin
1996 Kuş Kafesi
1996 Özel Bir Kadın
1990 Jetgiller
1990 Ölü Ozanlar Derneği
1989 Günaydın Vietnam
1987 Red Kit
1982 TRON
1982 Bugs Bunny's 3rd Movie: 1001 Rabbit Tales

Tiyatro

Shopping and F**king
Vur Yağmala Yeniden
Kürklü Merkür
Neos Cosmos
Dövüş Gecesi

Görev Aldığı Yapımlar

Serkan Altunorak Fotoğrafları

Serkan Altunorak İle İlgili Haberler