Serkan Ercan

Serkan Ercan

Serkan Ercan
Oyuncu

Doğum Tarihi: 13.09.1975

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk sinema, tiyatro oyuncusu ve TV programcısı.

Oyunculukla lise yıllarında tanıştı. Haldun Taner'in Ayışığında Şamata adlı oyunuyla ilk sahne deneyimini yaşadı. Lisenin son yılında “beden, metin ve tiyatro” üzerine yapılan çeşitli atölye çalışmalarına katıldı. 1993 yılında “sahne ve diksiyon” dersleri de alacağı Pera Güzel Sanatlar'a kaydoldu. Henüz bu okulun ikinci yılındayken, girdiği konservatuvar sınavını kazandı ve 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na girdi. Sinemaya 2001 yılında Şellale filmiyle başladı. 2008'de rol aldığı Gölge filmiyle Adana Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, 2010 yılında oynadığı Gişe Memuru filmindeki rolüyle de Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini kazandı. İz TV'de 'Gidiş Dönüş' programını yapmaktadır. Başarılı bir TV programcısıdır.

Filmografi

2021 15/07 Şafak Vakti
2019 Ölü Yatırım
2019 Al-Shafaq - When heaven divides
2018 Bizim İçin Şampiyon
2017 Anons
2016 Eksibir
2015 Tarla
2013 Özür Dilerim
2013 Yozgat Blues
2012 Açlığa Doymak
2012 Çanakkale 1915
2010 8 Ülke 8 Yönetmen ve Sinan
2010 Gişe Memuru
2008 Gölge
2006 Peri Tozu
2005 Küpeler
2004 Anlat İstanbul
2002 Sır Çocukları
2001 Şellale

Televizyon

2020 Hekimoğlu
2020 Ya İstiklal Ya Ölüm
219 Bir Aile Hikayesi
2018 Mehmetçik Kut'ül Amare
2016 Bünyamin (TV Filmi)
2016 İmkansız Olasılık (TV Filmi)
2015 Serçe Sarayı
2013 Şubat
2011 Yalancı Bahar
2010 Halil İbrahim Sofrası
2007 Hayat Kavgam
2007 Eşref Saati
2003 Bir İstanbul Masalı
2002 Azad
2001 Başbelası
1999 Çatısız Kadınlar
1999 Yılan Hikayesi
1997 Kaygısızlar

Görev Aldığı Yapımlar

Serkan Ercan Fotoğrafları

Serkan Ercan Haberleri