Serkan Keskin

Serkan Keskin

Serkan Keskin
Oyuncu

Doğum Tarihi: 25.11.1977

Doğum Yeri: İzmit, Türkiye

Türk oyuncu.

Serkan Keskin oyunculuk hayatına doğup büyüdüğü şehir olan İzmit'te başladı. 1997 yılında ünlü tiyatro yönetmeni Işıl Kasapoğlu'nun genel sanat yönetmenliğinde kurulan İzmit Şehir Tiyatrosu bünyesinde açılan tiyatro kursunda başladı. Hocaları arasında, Barış Falay, Zuhal Gencer, Melih Düzenli gibi tiyatrocular vardı. Kurs eğitiminin yanı sıra 1998-2001 yılları arasında İzmit Şehir Tiyatrosu'nun oyunlarında irili ufaklı roller aldı. İzmit Şehir Tiyatrosu'nda oyunculuk yaptığı sırada, tiyatro eğitimini geliştirmek için İstanbul'a yerleşti.

1999-2002 yılları arasında yine Işıl Kasapoğlu'nun bölüm başkanı olduğu Akademi İstanbul Tiyatro Okulu'nda tiyatro eğitimi aldı. Tiyatro eğitimini tamamladıktan sonra 2002 yılında kurulan Semaver Kumpanya'ya katıldı. Uzun yıllar bu grupta oyuncu ve yönetmen olarak çalıştı. Serkan Keskin oyunculuk hayatı boyunca, sinemada Yavuz Turgul, Zeki Ökten, Reha Erdem, Zeki Demirkubuz ve Onur Ünlü gibi yönetmenlerin filmlerinde oynadı.

Tiyatroda ise, William Shakespeare, Moliere, Bertolt Brecht, Max Frisch ve Abel Gonzales Melo gibi dünya tiyatro edebiyatının ve Orhan Kemal, Turgut Özakman, Sait Faik, Güngör Dilmen gibi yazarların eserlerinde rol aldı. Keskin 2011 yılında, TRT'de tarafından yayınlanan, Leyla ile Mecnun dizisindeki İsmail Abi karakteri ile daha geniş kesimlerce tanındı.

2013 Mart ayında Leyla ile Mecnun dizisi ekibiyle birlikte kurulan Leyla The Band müzik grubunda bas gitarda yer almıştır.

2015 yılının Şubat ayında başlayan ve Onur Ünlü'nün yönetmenliğini yaptığı Beş Kardeş dizisindeki kardeşlerden en büyük olan Balıkçı Sait rolünü canlandırmıştır.

Filmografi

2018 Manyak
2018 Kelebekler
2018 Ahlat Ağacı
2017 Tatlım Tatlım
2017 Cingöz Recai
2015 Yok Artık
2015 Tereddüt
2015 Kırık Kalpler Bankası
2014 İtirazım Var
2014 Silsile
2014 Limonata
2013 Sen Aydınlatırsın Geceyi
2012 Yabancı
2012 F Tipi Film
2011 Yeraltı
2011 Eylül
2010 Unutma Beni İstanbul
2010 Takiye: Allah'ın Yolunda
2010 Av Mevsimi
2009 Vavien
2009 Pus
2009 Kosmos
2008 Güneşin Oğlu
2008 Başka Semtin Çocukları
2007 Sonbahar
2006 Çinliler Geliyor
2005 Şaşkın
2004 Mucizeler Komedisi (Video)
2004 Korkuyorum Anne
2004 Kalbin Zamanı
2004 Gönül Yarası

Televizyon

2018 Dudullu Postası (Web Dizi)
2017 Masum
2017 Hayat Şarkısı
2016 Muhteşem Yüzyıl: Kösem
2015 Beş Kardeş
2013 Ben de Özledim
2011 Leyla ile Mecnun
2010 Gönülçelen
2010 Deli Saraylı
2010 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi
2009 Ey Aşk Nerdesin
2009 Bu Kalp Seni Unutur mu?
2008 Paramparça Aşklar
2008 Mert İle Gert
2008 Derdest
2007 Bıçak Sırtı
2006 Hırsız Polis
2004 Sevinçli Haller
2003 Çaylak

Ödülleri

2014 33. İstanbul Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, İtirazım Var
2014 21. Uluslararası Altın Koza Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Silsile
2014 51. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, İtirazım Var

Görev Aldığı Yapımlar

Serkan Keskin Fotoğrafları

Serkan Keskin Haberleri