Sermet Yeşil

Sermet Yeşil

Sermet Yeşil
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.1.1977

Doğum Yeri: Eskişehir, Türkiye

Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu.

İlkokul, ortaokul ve liseyi Eskişehir’de okudu. Ankara’da, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden 2000 yılında mezun oldu. Mezun olduktan sonra iki yıl Ankara Sanat Tiyatrosu’nda çalıştı. Ardından Eskişehir’e dönüp, Anadolu Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı. Sonra da Anadolu Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yaptı.

Sadri Alışık Tiyatrosu ve Tiyatro Anadolu’da görev aldı. 2004 yılından beridir Eskişehir Şehir Tiyatroları oyuncularındandır.

Tiyatro Anadolu bünyesinde Keşanlı Ali Destanı, Bay Biedermann ve Kundakçılar, Fırtına, Melekler Şehri, Kökler, Kuru Gürültü, Midas’ın Kulakları, Körayak ve Hırsız isimli oyunlarda; 2005 yılından bu yana da Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda Kuvayi Milliye, Karmakarışık, Büyük Aşıkların Sonuncusu, Caligula, Sırça Kümes, Bay Kolpert, Özgürlüğün Bedeli oyunlarında yer aldı. Aç Köpekler, Savaş, Lüküs Hayat ve Tiyatro Pol bünyesinde Teklif adlı oyunda oynamaktadır.

Aynı zamanda Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Sermet Yeşil, televizyon ve sinema çalışmalarına da devam etmektedir. Rol aldığı yapımlar arasında, Gişe Memuru, Kosmos, Kaç Para Kaç, İlkbahar-Sonbahar, Hiçbiryerde gibi sinema filmleri ile Leyla ile Mecnun, Mor Menekşeler, Eski Hikaye ve Şubat gibi TV dizileri vardır.

Sermet Yeşil, 2016 yılında yapımcılığını MF Yapım’ın üstlendiği; başrollerinde Erdal Özyağcılar, Aslı Bekiroğlu, Yılmaz Kunt, Erkan Sever, Seray Kaya, Evrim Doğan, Uğur Kurul, Aslı Altaylar ve Pamir Pekin‘in oynadıkları “Gülümse Yeter” adlı dizide Ahmet Civan karakterini canlandırdı.

Filmografi

2017 Shall No One Hold My Hand! (Kısa Film)
2016 Hemşire
2015 Sol Şerit
2015 Eksik
2015 Annemin Yarası
2015 91.1
2014 Transparan
2014 Suret (Kısa Film)
2014 Rüzgarla Bir
2011 Gişe Memuru
2009 İlkbahar - Sonbahar
2009 Kosmos
2001 Hiçbiryerde
1998 Kaç Para Kaç

Televizyon

2017 Bir Deli Sevda
2016 Gülümse Yeter
2014 Karadayı
2013 Eski Hikaye
2013 Muhteşem Yüzyıl
2012 Şubat
2012 Leyla ile Mecnun
2010 Gönülçelen
2010 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi

Görev Aldığı Yapımlar

Sermet Yeşil Fotoğrafları

Sermet Yeşil Haberleri