Sermiyan Midyat

Sermiyan Midyat

Sermiyan Midyat
Oyuncu, Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 2.12.1974

Doğum Yeri: Mardin, Türkiye

Kürt kökenli Türk oyuncu, yönetmen ve senarist.

Anne ve babası Kürt olan Midyat, Ankara'da doğdu. 1998 yılında sınavla girdiği Nöbetçi Tiyatro'da (Ortaoyuncular) Ferhan Şensoy, Derya Baykal, Rasim Öztekin ve Tuncel Kurtiz'den tiyatro eğitimi alan Sermiyan Midyat, 1993 yılından 1996 yılına kadar Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde akademik tiyatro eğitimi gördü. 1994 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümünde üç yıl okuduktan sonra, ayrılarak İşletme Fakültesi'ne geçiş yaptı.

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde oyuncu ve yönetmen yardımcısı olarak görev yaptı. Daha sonra, Haluk Bilginer ve Zuhal Olcay gibi ustalarla çalıştı. 2 ayrı oyunda Oyun Atölyesi'nde oyuncu olarak yer aldı. Birçok dizi ve filmde görev alan Midyat, Emret Komutanım dizisinde Arıza Hamza rolüyle dikkatleri üzerine çekti. 2007 yılında kurduğu Oyunbozan adlı tiyatronun ilk oyunu 9 Ay Son Gün'ü yazıp yönetti. Ayrıca Mustafa Ceceli'nin seslendirdiği Limon Çiçekleri ve Özcan Deniz'in seslendirdiği Kalp Yarası şarkılarının sözleri Sermiyan Midyat'a aittir.

Filmografi
Yönetmen Olarak

2017 Ay Lav Yu Tuu
2016 Bir Baba Hindu
2014 Analı Oğullu (TV Dizisi)
2013 Hükümet Kadın 2
2012 Hükümet Kadın
2009 Ay Lav Yu

Senarist Olarak

2017 Ay Lav Yu Tuu
2016 Bir Baba Hindu
2014 Analı Oğullu (TV Dizisi)
2013 Hükümet Kadın 2
2012 Hükümet Kadın
2009 Ay Lav Yu
2005 Emret Komutanım (TV Dizisi)
2004 Dişi Kuş (TV Dizisi)
2003 Sınırlı Aşk (TV Dizisi)
2001 Aşkına Eşkıya (TV Dizisi)

Oyuncu

2018 Tut Yüreğimden Anne
2017 Ay Lav Yu Tuu
2016 Bir Baba Hindu
2013 Hükümet Kadın 2
2013 300 Worte Deutsch
2012 Hükümet Kadın
2009 Ay Lav Yu
2006 Polis
2006 Eve Dönüş
2005 Banyo
2004 Pardon
2004 Korkuyorum Anne
2001 Hiçbiryerde
2000 Halk Çocuğu
2000 Büyük Firar (Kısa Film)

Televizyon

2014 Analı Oğullu
2013 BKM Güldür Güldür
2011 Kalbim Seni Seçti
2010 Hanımeli Sokağı
2006 Sıla
2005 Kırık Kanatlar
2005 Emret Komutanım
2004 Gece Yürüyüşü
2004 Biz Boşanıyoruz
2004 Bir Dilim Aşk
2003 Şöhretler Kebapçısı
2003 Şarkılar Seni Söyler
2002 Kuzenlerim
2002 Koçum Benim
2001 Bizim Otel
2000 Ağlayan Kadın (TV Filmi)
1995 Çiçek Taksi

Kitap

2017 Ay Lav Yu Tuu

Tiyatro

9 Ay Son Gün (Sermiyan Midyat - Tiyatro Oyunbozan)
Atinalı Timon (William Shakespeare - Oyun Atölyesi)
Dolu Düşün Boş Konuş (Steven Berkoff - Oyun Atölyesi)
Çok Tuhaf Soruşturma (Ferhan Şensoy - Orta Oyuncular)
Kabaremajör

Ödülleri

2011 Houston Independent Film Festivali - En İyi Komedi Filmi, Ay Lav Yu
2011 Boston International Film Festivali - En İyi Yönetmen' Ay Lav Yu
2011 Boston International Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Ay Lav Yu
2011 16. Sadri Alışık Ödülleri - Komedi ya da Müzikal Dalında En İyi Erkek Oyuncu, Ay Lav Yu

Şarkı Sözü

2009 Limon Çiçekleri - Mustafa Ceceli
2009 Kalp Yarası - Özcan Deniz

Görev Aldığı Yapımlar

Sermiyan Midyat Fotoğrafları

Sermiyan Midyat İle İlgili Haberler